Și la Caransebeș se amendează nesimțirea!

Nici municipiul Caransebeș nu este ocolit de cei fără bun simț, care aleg să-și arunce gunoaiele la întâmplare. Poliția Locală a identificat trei astfel de cetățeni, care au scos din buzunar, în total, 1.300 de lei pentru fapta lor.

Polițiștii locali au început să ia măsuri împotriva celor care nu respectă legea și s-au găsit să-și arunce molozul și resturile rezultate din construcții pe spațiul verde, domeniul public al municipiului.

Conform HCL 15/2008, care stipulează, printre altele, măsurile pentru asigurarea curățeniei și ordinii în municipiul Caransebeș, s-au aplicat 3 amenzi de către polițiștii locali. Astfel, în zona Caromet a fost depistat un bărbat, domiciliat în Caransebeș, care arunca moloz și materiale de construcții rezultate în urma demolărilor. După identificarea autoutilitarei cu nr. CS 04 SEL, acesta a fost sancționat cu 300 de lei. Pe strada Cazărmii, pe spațiul verde din spatele blocului B6, a fost depistat un alt bărbat care a aruncat saci cu moloz, astfel că amenda s-a ridicat la 500 de lei. Și în zona agricolă Teiuș, un al treilea bărbat arunca moloz, acesta fiind sancționat contravențional cu 500 de lei, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Caransebeș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Reprezentanții municipalității amintesc că este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, trotuare, spații verzi, terenuri virane, pe malurile sau în apa râurilor Timiș și Sebeș a gunoaielor menajere, a materialelor rezultate în urma lucrărilor de construcție, renovări, demolări, a obiectelor uzate de mobilier, obiectelor casnice sau a cauciucurilor. Cei care încalcă această reglementare pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 250 și 500 de lei.

Poliția Locală poate fi apelată la numărul de telefon 0255 515 038 de către cei care doresc să anunțe eventuale nereguli cu privire la depozitele necontrolate de gunoi, pentru ca cei care nu respectă legea să fie sancționați.

banner maxagro