Organizația Mondială a Sănătății: epidemie de rujeolă în 14 țări din Europa! România, cea mai afectată! În Caraș-Severin e jale!

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că rujeola se răspândește în mod periculos pe continentul european, iar eradicarea sa este de acum amenințată, țările cele mai afectate fiind România și Italia, scrie cotidianul elvețian lenouvelliste.ch. România este lider european la îmbolnăvirile cu acest virus, iar Caraș-Severinul este liderul național, cu 853 de cazuri confirmate de laboratorul de specialitate.

Milana Garbic, medic specialist OMS, atrage atenția că în Europa s-au depășit 5.000 de cazuri, epidemia fiind declarată în 14 din cele 53 de țări europene care sunt membre ale OMS.

Directoarea pentru Europa a OMS, dr. Zsuzsanna Jakab, arată că „în condițiile în care am făcut progrese foarte importante în ultimii doi ani, această creștere de cazuri în Europa este îngrijorătoare”, transmite HotNews.ro. „Cer în mod expres țărilor endemice să stopeze transmiterea virusului”, a spus dr Zsuzsanna Jakab.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Potrivit OMS, citat de HotNews.ro, țările cele mai afectate sunt România, cu 3.400 de cazuri și 17 decese începând cu ianuarie 2016, și Italia, care a înregistrat 238 de cazuri doar în luna ianuarie 2017, așteptându-se cel puțin tot atâtea în februarie.

Dacă aceste date v-au pus pe gânduri și vreți să vă duceți copiii la vaccin trebuie să știți că în Caraș-Severin sunt mai puțin de 10 medici de familie care mai au vaccinul ROR. De la începutul anului 2017, DSP Caraș-Severin nu are nicio fiolă de vaccin tetravalent la dispoziție, iar asigurările ministrului Sănătății că până la finele lunii vor fi dozele de vaccin în DSP au rămas fără susținere. Un nou termen avansat este jumătatea lunii aprilie. Potrivit autorităților, 6.500 de copii și adulți așteaptă să facă vaccinul anti ROR.