Și după coronavirus vacanțele sunt mai ieftine în străinătate decât în țară

Agențiile de turism au început să-și deschidă porțile pentru turiști, după relaxarea măsurilor, însă sunt preferate tot vacanțele în afara țării, pentru că sunt mai ieftine.

Administratorul agenției Nadina Holiday din Caransebeș, Nicoleta Șutac, spune că în ultimele zile turiștii s-au interesat de vacanțe pe litoralul românesc, dar și în Bulgaria și Grecia, prețul pentru un pachet de vacanță fiind cu mult mai mic în străinătate decât la noi în țară:

Am avut solicitări pentru litoralul nostru dar nu s-au hotărât turiștii, poate și pentru că prețurile au crescut cam cu 10-15 % față de perioada dinainte de pandemie. De exemplu pentru un hotel de 4 stele din Jupiter cu all inclusive în iulie se poate plăti ca pentru un pachet de vacanță în Turcia în Antalya hotel de 5 stele și cu avion inclus, doar că turiștii au încă această frică de coronavirus, ceea ce este și normal.”, a spus Nicoleta Șutac.

leader board 728 x 90 px

Administratorul agenției de turism din Caransebeș a mai spus că în ultimele zile a remarcat un fenomen de relaxare din partea turiștilor care deja aveau pachete cumpărate pentru vacanțe în Turcia și care, după ce s-au grăbit să le anuleze cu penalități sau să le transforme în vouchere pentru vacanțe viitoare, acum s-au răzgândit și doresc să-și păstreze rezervările active.

Pentru litoralul românesc sau în stațiunile balneoclimaterice nu am avut decât foarte puține solicitări de anulare sau reprogramare, în schimb peste 80% dintre turiștii care au achiziționat pachetele de vacanță prin agenția noastră pentru Turcia, Egipt, Bulgaria etc., au anulat sau reprogramat cu toate implicațiile, conform contractelor. Acum o treime din acești turiști doresc să le rămână rezervările active pentru că le-a trecut frica de coronavirus și, după toate aceste restricții vor o vacanță în acest an.”, ne-a declarat Nicoleta Șutac.