Și Caransebeșul se alătură Centenarului Institutului de Istorie „George Barițiu” Cluj-Napoca

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță sprijină initiativa Institutului de Istorie „George Baritiu” din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii unui veac de existență.

Cu această ocazie, simultan cu activitatea Institutului, se va organiza și la muzeul caransebeșean o acțiune menită să marcheze solidaritatea dintre cele două instituții de cultură. Astfel, va fi prezentat un material sintetic despre istoria Institutului, cu tot ceea ce a însemnat pentru Transilvania istoricul și publicistul român, George Barițiu, întemeietorul presei românești. De asemenea, dr. Adrian Ardeț le va vorbi elevilor de la școlile caransebeșene din clasele a XII-a despre viața și, mai ales, despre activitatea ilustrului academician Constantin Daicoviciu.

Acțiunea va avea loc la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță joi, 30 ianuarie, de la ora 12.00.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pentru că este o manifestare care se desfășoară simultam în mai multe instituții din țară, prezentarea Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca va avea loc și la alte instituții de cultură din municipiul Caransebeș, printre care Casa de Cultură „George Suru” și Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” din Teregova.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/