Și ANAF mai minte câteodată…

1000x100 (4)

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg! Zicala este confirmată chiar de Administrația Națională a Finanțelor Publice, instituție care face orice pentru a ușura pentru contribuabili modalitatea de plată. Teoretic!

Pe 21 iulie am primit la redacție un comunicat de presă prin care ni se spunea că la ghișeele a 10 administrații financiare județene, inclusiv cea din Caraș-Severin, se pot plăti taxele cu cardul. (https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20160721112338_cp%20-%20747-21.07.2016-%20pos.pdf).

În luna august, înainte de a pleca în concediu, am trecut și eu ca omul să-mi achit datoriile, că altfel oamenii de la Fisc, zeloși din fire, imediat îți blochează conturile cu popriri și asta este tot ce-ți poți dori într-un concediu. Merg tacticos pe la birouri, identific plățile urgențe, îmi face doamna formularul după care trebuie să plătesc și alerg jos la ghișeu. Scot cu părere de rău cardul, îl întind casierei, care se uită blocată la mine: „Aveți de plătit taxe pentru cazier sau pașaport? Doar acelea se pot plăti cu cardul!”, îmi spune femeia. Îi explic că nu, că e comunicat de presă al ANAF, că eu trebuie să plătesc contribuția la sănătate…

leader board 728 x 90 px

Cică la Reșița comunicatele de presă nu țin loc de… infrastructură, așa că „nu, dom’le, nu se poate!”