Una rece: doar 2 din 10.000 de reșițeni plătesc taxele online. Şi-una caldă: primarul Popa vrea ştergerea penalităţilor!

Reșițenii nu par atrași de modalitățile mai simple de plată a taxelor locale. Aceștia preferă să stea la coadă pentru a-și achita dările, în detrimentul sistemului pus la dispoziție de Primăria Reșița.

Cum Reșița nu prea sare de 60.000 de locuitori și nu toți au taxe locale de plătit, rezultă că maximum 10 reșițeni pe an uzează de această facilitate de a scăpa de cozile de la ghișeele Direcției Impozite și Taxe a Primăriei Reșița. Cel puţin, asta rezultă din declaraţiile edilului-şef.

„Un procent de 0,02% din taxele locale au fost plătite online. Noi nu avem cultura plăților online… La Arad intri pe site-ul Primăriei, te duci la impozite și taxe și, cu CNP-ul tău, afli ce taxe ai de plătit. Avem și noi cu ghișeul.ro… intri, îți dă un cont, contul acela îl ții minte și după aceea vezi, și te mai gândești…”, spune primarul Ioan Popa, dezamăgit de modul greoi în care cetățenii Reșiței migrează spre mijloace de plată mai moderne și fără complicații. „Dar ei fac și mediatizare pe chestia aceasta: nu te mai du la coadă, plătește de acasă, etc…”, mai subliniază edilul reșițean. Ioan Popa spune că își dorește foarte mult ca și la Reșița să fie mediatizate aceste servicii ale Primăriei, cum e plata online a taxelor, cum sunt animalele și distracția de la Grădina Zoologică, Bazinul Olimpic sau programul filmelor de la Cinematograful „Dacia”.

O altă posibilitate, pe care primarul recunoaște că a scăpat-o din vedere, dar spune că merită luată în calcul, este inițiativa promovată și anul acesta de către primarul Luca Mălăiescu în Oțelu Roșu. Acesta a oferit din nou varianta ștergerii tuturor majorărilor și a penalităților celor care achită toate taxele locale până la 1 octombrie. Primarul Ioan Popa spune că și-a notat această posibilitate și că nu exclude ca și la Reșița să existe o asemenea facilitate pentru cei ce decid să intre în anul 2017 fără datorii.