Și-a negociat libertatea cu procurorul după loviturile cauzatoare de moarte de la „Trandafirul”!

Avocatul Cosmin Bolosin (foto) l-a salvat de pușcărie pe bărbatul care și-a omorât amicul din cauza unui banal joc de rummy.

Acuzat de comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte după incidentul din luna aprilie a acestui an, din Parcul „Trandafirul” din Reșița, când și-a lovit partenerul de joc cu tabla de rummy în cap provocându-i decesul, Mihai Doru s-a prezentat însoțit de avocat în fața procurorului. A recunoscut totul, a arătat că regretă cele întâmplate, că a fost un accident și a acceptat să primească o pedeapsă fără să mai fie nevoie de prezența sa în sala de judecată. Tribunalul Caraș-Severin, care ar fi trebuit să valideze acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurorul de caz cu inculpatul, a refuzat însă o astfel de variant și a trimis dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în vederea continuării urmăririi penale.

Atât inculpatul, cât și Ministerul Public au mers cu același accord și în fața Curții de Apel Timișoara. Aici au fost admise apelurile declarate de Parchet şi inculpat împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, a fost desființată integral sentinţa apelată şi, în rejudecare, instanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel că, în consecinţă, Mihai Doru a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani.

„Este o soluție temeinică și legală, în limita decenței, așa cum a fost și în acel caz de la Domașnea, de la alegeri, când într-o speță asemănătoare s-a admis un acord de recunoaștere a vinovăției. Practic, exista un precedent. S-a reținut totodată și scuza provocării”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.