Sfințirea caselor girocenilor, amânată după ce ambii preoți din comună au fost depistați cu coronavirus

Cuib de vise 1000x100

Preotul Marius Șonea de la Biserica Ortodoxă Română din Giroc a anunțat că atât el, cât și părintele Adrian Covan sunt în izolare după ce au fost confirmați cu coronavirus. Sfințirea caselor care are loc în această perioadă se suspendă, a mai anunțat părintele. 

„Pentru cei care totuși doriți ca la început de an să vă sfințim casa, după trecerea acestei perioade de 14 zile de carantinare și confirmarea testului ca fiind negativ, vom răspunde cu drag tuturor solicitărilor. Până atunci vă adresez rugămintea ca în rugăciunile voastre să ne pomeniți și pe noi, iar cu ajutorul bunului Dumnezeu și ocrotirea Maicii Domnului, nădăjduiesc să ne revedem cu bine! Vă îmbrățișez cu drag!”, a anunțat preotul Marius Șonea.

Anterior acestui mesaj, biserica se pregătise pentru sfințirea caselor credincioșilor. Ei au fost puși să se programeze, online, pentru a putea fi respectate măsurile de protecție impuse de pandemie.

STPT job 1000x200

Pe de altă parte, Mitropolia Banatului a anunțat, recent, că slujba de binecuvântare a noului an, care se săvârșea în momentul trecerii dintre ani, va fi oficiată, de această dată, la parohii, imediat după slujba Vecerniei cu Litie din seara zilei de 31 decembrie 2020. La mănăstirile și schiturile din eparhie, aceasta va avea loc după slujba de priveghere din ajunul Anului Nou.

Foto: crestinortodox.ro

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/