Sfaturi pentru turiști în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

pliante cheile nerei romsilva (1)
casinoherculane by sungarden

Turiștii care au vizitat luna aceasta Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița au avut ocazia să stea de vorbă cu rangerii de la administrația parcului și cu specialiștii de la WWF – Fondul Mondial pentru Natură.

Specialiștii de la WWF – Fondul Mondial pentru Natură și rangerii de la administrația Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița s-au aflat, la începutul lunii, la punctele de intrare în parc și pe unele trasee turistice. Aceștia au împărțit pliante și broșuri, cărți poștale realizate în cadrul proiectului de revizuire a planului de management, au oferit sfaturi și au schimbat opinii cu turiștii care au vizitat parcul.

Proiectul „Îmbunătățirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

pliante cheile nerei romsilva (3)

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița adăpostește peste 4.200 hectare de pădure seculară de fag inclusă în patrimoniul natural UNESCO.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

pliante cheile nerei romsilva (2)

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/