Sfaturi pentru turiști în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

pliante cheile nerei romsilva (1)

Turiștii care au vizitat luna aceasta Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița au avut ocazia să stea de vorbă cu rangerii de la administrația parcului și cu specialiștii de la WWF – Fondul Mondial pentru Natură.

Specialiștii de la WWF – Fondul Mondial pentru Natură și rangerii de la administrația Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița s-au aflat, la începutul lunii, la punctele de intrare în parc și pe unele trasee turistice. Aceștia au împărțit pliante și broșuri, cărți poștale realizate în cadrul proiectului de revizuire a planului de management, au oferit sfaturi și au schimbat opinii cu turiștii care au vizitat parcul.

Proiectul „Îmbunătățirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

pliante cheile nerei romsilva (3)

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beiului.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița adăpostește peste 4.200 hectare de pădure seculară de fag inclusă în patrimoniul natural UNESCO.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

pliante cheile nerei romsilva (2)


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/