Sfaturi pentru a profita la maximum de un aspirator robot

explo 1000x200

Atunci când cumpărați un aspirator robot, pot apărea multe îndoieli cu privire la funcționarea acestuia.

A sosit timpul să încuiați dulapul cu mături și să încredințați curățenia casei dvs. unor adevărați profesioniști din domeniul igienei. Dispozitive care combină o serie întreagă de caracteristici pentru a obține o eficiență maximă, dar fără a trece cu vederea ultimele dezvoltări tehnologice.

Noile aspiratoare robot de ultimă generație nu vă vor face să vă aplecați niciodată pentru a curăța praful de sub mese și paturi. Mai mult, unele chiar știu cum să dea și cu mopul pentru dvs. și, dacă învățați să le programați, nu veți mai găsi niciodată o podea murdară înainte de o vizită.

Nu uita să păstrezi casa impecabilă

Știm, curățenia casei în fiecare săptămână (sau în fiecare zi pentru cei care pot) nu este foarte plăcută. Unii chiar sunt atât de obsedați în mintea lor cu ștersul prafului, că trece week-end-ul și uită să curețe și podeaua casei. Lucrurile se complică atunci când își amintesc că în aceeași seară au invitat niște prieteni în vizită.

În aceste cazuri, cel mai bine este să vă lăsați ajutați de unul dintre beneficiile unui aspirator robot. Aceste electrocasnice moderne pot fi programate în momentul în care doriți să-și facă treaba în timp ce vă aflați la serviciu, la sală sau pur și simplu urmărind serialele dvs. preferate de televiziune.

Nici un colț al casei necurățat

O altă caracteristică care îți face viața mai ușoară, atunci când vine vorba de a lăsa impecabilă podeaua casei (atât în camere, în bucătărie, dar și în baie) este cartografierea inteligentă pe care o fac aceste tipuri de aspiratoare de pe întreaga suprafață pe care o au de curățat. Profită de ea!

Astfel, datorită acestui nou plus, camerele casei prin care se va deplasa acest robot aspirator nu vor avea niciun secret pentru el. Un senzor este responsabil pentru captarea tuturor informațiilor posibile din diferitele puncte ale casei pentru a recunoaște spațiile care trebuie curățate. Cu aceste informații, aspiratorul robot știe în orice moment încăperea pe care a curățat-o deja și în care nu a intrat încă pentru a o face lună și bec.

Pe scurt, generează o hartă virtuală în care sunt incluse toate spațiile din casă, precum și diferitele înălțimi și etaje ale casei. O modalitate excelentă de a programa acea curățenie bazată pe un aspect al robotului pentru a vă face munca mai eficientă și mai rapidă.

Există și roboți care știu să spele pe jos

Dispozitivele care aspiră doar praful care se acumulează pe podeaua dvs. au trecut în istorie. Acum, noutatea constă în funcția de curățare dublă: pe lângă colectarea prafului și a murdăriei, noile aspiratoare robot spală suprafețele care necesită mai mult efort. Mopul său umezit cu picurare poate îndepărta chiar și cele mai încăpățânate urme.

Această caracteristică este foarte utilă atunci când aveți nevoie pentru a curăța gresia, în baie sau bucătărie, adică zonele care au avut atât de mult trafic la sfârșitul zilei… Și avem atât de puțin chef să dăm cu mătura și cu mopul în aceste momente…

Aspiratoarele robot cu curățare umedă sunt atât de versatile încât se adaptează la toate tipurile de suprafețe pe care le putem găsi într-o casă. Și pentru fiecare dintre ele folosesc un sistem specific de curățare, astfel încât să folosească doar apa necesară pentru a menține podelele din parchet în stare perfectă.

Utilizarea curățării umede este deosebit de interesantă în casele cu copii mici și animale de companie, care tind să lase resturi alimentare care devin lipicioase dacă nu sunt colectate instantaneu. De asemenea, este completat de funcția de aspirare inteligentă, deoarece acești roboți sunt, de asemenea, capabili să își mărească puterea în mod automat atunci când detectează că trec peste un covor, îndepărtând chiar și firele de păr prinse în țesătură.

Roboți care încep curățenia doar auzindu-ți vocea

Ultimul nostru sfat pentru a profita la maximum de aspiratorul robot are legătură cu noile tehnologii. Un număr mare de modele pot fi controlate confortabil din aplicații mobile sau doar din voce.

Marele avantaj al acestor tehnologii este că putem evita utilizarea telecomenzii sau aplecarea pentru a porni manual robotul. Mai mult, dacă nu am ajuns încă acasă și avem o vizită de ultim moment, îi putem pune la lucru de la birou doar prin lansarea aplicației lor mobile.

Aplicațiile mobile ale majorității acestor roboți de curățare ne permit, de asemenea, să creăm calendare pentru a menține o rutină, a delimita zone cu acces limitat sau a pune robotul la treabă ori de câte ori dorim. De asemenea, ne spun unde se află în permanență pentru a îi putea ține sub control și chiar ne anunță când și-au încheiat munca sau dacă au întâmpinat obstacole.

Toți principalii producători de aspiratoare robot oferă aplicații de control atât pentru Android, cât și pentru iOS, astfel încât, indiferent de telefonul pe care îl aveți, puteți profita de funcțiile sale avansate încă de la început.