Sfântul Dumitru nu le-a fost de prea mare ajutor tinerilor din Teregova…

Dintre toate liceele din județul Caraș-Severin, unul singur a ales să poarte nume de sfânt. Este vorba despre Liceul Tehnologic din Teregova, care a luat numele ocrotitorului acestei localități, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, sărbătorit an de an pe 26 octombrie. Din păcate, pe elevi, cel puțin pe cei de clasa a XII-a, nu prea i-a ajutat, deși martirul creștin este renumit pentru minunile sale.

La această sesiune de bacalaureat, nici un elev de la acest liceu nu a obținut notă de trecere pentru a promova examenul. Iar în ultimii ani liceul a fost mereu printre ultimele în clasamentul rezultatelor de la examenul maturității.

Alte 4 licee au reușit „performanța” de a avea un singur elev promovat la Bacalaureat: Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, unde a promovat doar Mirabela Rotărescu, Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” Bocșa, unde a promovat Diana Bianca Pălăduță, Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” din Prigor, unde a promovat Erica Maria Zamela, Liceul Tehnologic Berzovia, promovată fiind Camelia Giorgiana Lighezan.

Și dacă tot am vorbit de sfinți și elevi, trebuie spus că Liceul Teologic Baptist a avut promovabilitate de 100% la această sesiune a examenului maturității.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/