SF-urile lui Popa, marcate pe hartă! Arhitecții din Paris desenează aquaparkul și mallul pentru noul km 0 al Reșiței!

În timp ce centrul civic al municipiului de pe Bârzava se bucură de un amplu proces de înfrumusețare și modernizare, pentru zona Mociur s-a făcut un pas important, astfel că arhitecții se pot întrece în imaginație pentru proiectarea mallului și a aquaparkului, proiectele SF ale primarului Popa.  

Ideile de domeniul SF ale edilului-șef, așa cum au fost catalogate planurile din zona Mociur, încep să se regăsească deja în SF-uri. În studii de fezabilitate! Avansează proiecanții urbaniștii din Franța. E important că am identificat deja cam care ar fi planul drumurilor. E un element de care am avut nevoie să știm cam pe unde trebuie să meargă drumurile și pe unde ar trebui să fie amplasat aquaparkul, astfel încât să putem da drumul la proiectarea lui, la realizarea SF-ului către firma care a făcut și aquaparkul de la Oradea. Legat de drumuri, va trebui să facem acuma un SF și să le legăm zona de la Traian Vuia cu Fântânilor, Casa de Cultură, pe malul drept al Bârzavei. În acest sens va trebui să facem măsurători cu topometriștii, că avem porțiuni de drum și cu patru benzi. Două benzi pe sensm cu spațiu verde între, cu piste de biciclete.”, a dezvăluit primarul Nelu Popa.

1000x200 dacus 02

Un alt lucru important, a subliniat edilul-șef, de la bugetul local nu se cheltuieşte mare lucru. Și asta pentru că porțiunea de drum dintre Mociur, zona căminelor din Mociur și Strada Fântânilor se va realiza pe bani europeni, fiind prinsă în proiectul Centrului multifuncțional, proiect cu o valoare de de 5 milioane de euro. Schimbări se vor face și în zona trecerii la nivel cu calea ferată de pe Strada Fântânilor, spre podul de la Universitate. Acolo se va lărgi drumul și vor apărea două giratorii pentru a fi evitate orice blocaje în trafic. „Se lucrează cu niște profesioniști din București pe partea de drumuri publice urbane și eu sunt foarte fericit de ce au făcut pănă acum. Vă mai pot da în premieră o informație, s-ar putea să facem încă două poduri rutiere. Unul care să fie prelungirea lui Moise Groza, de la Poliție, și unul mai jos cu o stadă, acolo unde e stația de autobuz acum. Poduri rutiere cu care să conectăm zona mall – aqualand și cu zonele rezidențiale care vor apărea acolo.”, a mai spus primarul Reșiței.

publicitate si promovare online banner maxagro