Sezonul incendiilor de vegetație este extrem de bogat la Moldova Nouă

Ziua de marți a fost cu ghinion pentru localnicii de pe raza localităților Socol, Moldova Nouă și Sichevița. 25 de hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări, pompierii intervenind pentru a lichida focurile deschise.

Primele apeluri la 112 au sosit din localitatea Măcești (în jurul orei 12.30 – primul, iar celălalt, la 40 de minute distanță). Linia telefonică a celor de la ISU a continuat să fie apelată din următoarele localități: Radimna (14.00), Liubcova (17.00), Gornea (19.00) și Socol (21.30), toate având una și aceeași solicitare: intervenția pentru lichidarea flăcărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Magdalena Tocmelea, cele mai afectate localități au fost: „Liubcova (8 hectare de vegetație uscată, 1.000 de butuci de viță de vie, mai multe culturi de porumb) și Gornea (unde flăcările au cuprins 10 hectare de vegetație uscată, dar și litieră)”.

Tot potrivit surselor oficiale, „cea mai probabilă cauză a incendiilor o constituie focul deschis în spații deschise, zona Moldova Nouă înregistrând, de la începutul acestei luni, alte 11 astfel de cazuri”, mai avertizează Tocmelea.

tmc 640