Serviciu de Evidenţă a Populaţiei, abia din toamnă la Sânandrei!

explo 1000x200

Cei peste 7.000 de locuitori din comuna timișeană Sânandrei vor scăpa de drumul până la Timișoara dacă au probleme legate de cărțile de identitate. Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din comună va funcționa din acest an.

Sediul în care urmează să funcționeze noua instituție a fost modernizat, au fost aprobate unele avize, dar mai trebuie rezolvate anumite proceduri, anunță edilul comunei.

„Sediul este deja modernizat, au fost cei de la Evidența Populației în control la noi și mai avem nevoie de niște avize de la București. Avem garanții că undeva în toamna acestui o să îi dăm drumul. Ei zic că putem și mai repede, dar nu am vrut. Am fost atenționat de consiliul local să nu dăm drumul acum înainte de alegeri ca să nu se interpreteze. Am picat de acord că lăsăm pe septembrie, dar nu e o dată clară. Am trecut de două rânduri de avize, mai așteptăm ceva de la București și o să mergem mai departe cu echiparea. Atunci oamenii vor veni la noi, noi le preluăm actele, le depunem la Timișoara, le aducem buletinele și astfel ei au treabă doar cu noi, local”, a declarat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

Funcționarea acestui sediu a fost aprobată de Consiliul Județean Timiș în cadrul ultimei ședințe de plen de anul trecut. Practic, comuna nu va mai fi arondată la Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara. După ce vor fi obținute toate avizele, sediul va fi dotat cu aparatura necesară, iar angajații vor fi instruiți de specialiștii din Timișoara.