SENTINȚĂ. Condamnare pentru corupție în spitalul din Caransebeș! 3.500 de euro șpagă pentru un post de asistent!

Tribunalul Caraș-Severin a confirmat temerile fostului manager Adrian Cican cu privire la angajările pe bază de pile și șpagă care s-au făcut la un moment dat în Spitalul Municipal Caransebeș, astfel că a instanța a pronunțat o sentință de condamnare la închisoare!

Ana Camelia Hurduzeu, fostă infirmieră a Secției Chirurgie, a fost condamnă la pedeapsa de un an şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. E adevărat, nu e o pedeapsă cu executare în regim de detenție. Instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 2 ani, termen în care fosta asistentă va fi obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii fie în cadrul Primăriei comunei Armeniş, fie la AJOFM Caraş-Severin, pe o perioadă de 60 de zile. Prin aceeași sentință, s-a dispus confiscarea specială a bunurilor dobândite prin săvârşirea faptei, respectiv a sumei totale de 6.000 euro şi 50 lei, contravaloarea unei sticle de whisky.

1000x100 casa brutarului

Concret, Ana Camelia Hurduzeu, au stabilit anchetatorii, „în perioada 2017-2018, a pretins și primit de la un număr de 3 persoane sume de bani cuprinse între 1.000 de euro și 3.500 de euro în schimbul exercitării influenței asupra unor funcționari din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pentru ca aceștia din urmă să își exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia concursurilor organizate pentru posturile de infirmier sau asistenți, astfel încât persoanele în cauză să fie încadrate pe posturile respective”.