“Fac declaraţii după ce voi fi achitat!”

La Tribunalul Caraş-Severin s-a consumat astăzi un nou termen în procesul în care directorul executiv al APIA Caraş-Severin şi foştii primari din Oţelu Roşu şi Socol, Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Eliberaţi din arest preventiv după ce au plătit cauţiune câte 500 de milioane de lei vechi fiecare, Simi, Anculia şi Ghiţă vin la instanţă cu zâmbetul pe buze, traşi la patru ace şi foarte siguri că vor scăpa de puşcărie, asta în ciuda acuzaţiilor aduse de procurorii anticorupţie şi a mărturiilor denunţătorului Tudor Jurj. Anculia, pe care oamenii legii l-au comparat cu un senior feudal din cauza obiceiurilor sale, nu a dorit să comenteze în vreun fel faptele pentru care este judecat, dar le-a promis reporterilor Express de Banat că va face declaraţii odată cu pronunţarea unei sentinţe definitive şi irevocabile, pe care o anticipează a fi favorabilă lui. “Fac declaraţii doar după ce voi fi achitat!”, a promis directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin.
Nulitatea urmăririi penale
Cei trei inculpaţi, judecaţi pentru că ar fi fraudat fondurile APIA acordate sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, acuză modul în care procurorii i-au anchetat şi au administrat probe. În consecinţă, solicită ca toate probele strânse împotriva lor să fie declarate nule. “Instanța a fost sesizată cu mai multe excepții vizând nulitatea fazei de urmarire penală, precum și neregularitatea sesizării instanței, urmând ca la termenul din 11 octombrie instanța să se pronunțe cu privire la excepțiile invocate“, a precizat Gabriela Stuparu, vicepreședintele Tribunalului Caraş-Severin.