Seniorii liberali din Regiunea Vest cer o altfel de lege a pensiilor!

explo 1000x200

Pensionarii liberali nu sunt de acord cu pensiile speciale. Liderii OPV 3 PNL (zona de vest a țării: Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara) își doresc o lege nouă a pensiilor, bazată pe cotizațiile cetățenilor. În acest scop şi pentru a lua pulsul cetățenilor până în 2020, au loc întâlniri în rândul organizațiilor liberale de seniori.

„Vrem o lege a pensiilor, dar nu înainte de a discuta și a vedea care este problema principală a pensionarilor, pentru că felul în care e prevăzut acum, foarte multe pensii speciale, pensii de tot felul, nu e foarte bine. Noi suntem de principiul că pensiile trebuie să fie după cât a cotizat fiecare și după felul în care au cotizat, pentru că sunt mulți care au pensii speciale, nu au cotizat la pensii, nu cotizează nici la ora actuală și nu suntem de acord cu aceste pensii speciale. Partidul Național Liberal nu a fost de acord nici cu pensia specială pentru deputați și senatori, dar totuși a ieșit, s-a votat și e în vigoare. Şi să ne punem întrebarea, după 40 de ani de muncă a unui om, să ai 800-900 lei pensie, iar alții, pentru 4 ani, e o diferență… sau pensiile astea speciale”, spune secretarul general al organizației seniorilor liberali, Gheorghe Chișu.

Domnia sa face precizarea că seniorii liberali nu sunt împotriva pensiilor militarilor, care nu au nimic în comun cu pensiile speciale. „Să nu mă înțelegeți greșit, nu avem nimic împotriva pensiilor militarilor și ale cadrelor militare sau ale celor care au slujit țara. Nu vrem să mergem cu minciuni, să le promitem oamenilor vă dăm, să le promitem pensionarilor vă creștem pensia de 6 ori, că nu se poate!”, a mai adăugat secretarul OPV PNL.

Senatorul liberal de Caraș-Severin, Ion Marcel vela, a menționat că propaganda PSD-ALDE nu a fost crezută de pensionari:

„Cu toate promovările, reclamele, laudele actualei coaliții de guvernare PSD-ALDE susținută de UDMR, rezultatul în lumea reală este altul. Pensionarii o duc mai greu, prețurile sunt mai mari, coșul zilnic a devenit mai scump și pensionarii din România au deja o problemă existențială, au o problemă legată de tot ceea ce înseamnă tratamente medicale, de a-și asigura cele necesare traiului zilnic. Şi atunci, o viziune liberală: implicarea pensionarilor în campania electorală pentru a regla aceste mari disproporții între oameni, cei care au zeci de mii de lei pensii și oamenii amărâți care au 1.000 -1.100 lei pensie. În contextul în care au crescut toate pensiile, facturile la energie, la telefon, la apă, la utilități le depășește venitul minim garantat sau costul la medicamente, toate acestea au dus sau vor duce la o situație de criză majoră, și atunci Partidul Național Liberal și organizația seniorilor liberali implicată în această acțiune, în această activitate politică de a regla lucrurile din acest domeniu, pot fi soluțiile ca să îndreptăm lucrurile și România să treacă acest moment de criză și să-și revină pentru a face, dacă vreți, mai bună și viața seniorilor, dar și viața românilor. Pentru că nu este corect ca într-o țară care are atâtea resurse, într-o țară în care există atâtea talente, capacități să o ducem mai bine, să trăim mai bine,… țara se depopulează, mulți tineri pleacă afară și resursele care le avem, iată, sunt gestionate prost sau legile care se fac printr-o dictatură a majorității susținută de UDMR duc, toate legile astea, la o situație neplăcută pentru toți românii”, a specificat senatorul liberal Marcel Vela.