Atac virulent marca Maria Grapini: „Macovei este o trădătoare de țară”

Europarlamentarul Maria Grapini a lansat un atac dur la adresa Monicăi Macovei, iar „mărul discordiei” îl reprezintă justiția românească. Demersul lui Macovei, de a trimite o scrisoare celor 751 de eurodeputați ai Parlamentului European este catalogat de Grapini drept „mârșav și mincinos”.

Grapini consideră că Macovei a dat verdicte personale în cauze complexe. „Macovei este o trădătoare de țară! Într-un moment în care România este, din nou, pe agenda PE, dintr-o perspectivă nefericită, acum, când așteptăm raportul de țară ce se anunță defavorabil, chiar e momentul să mai arunci și tu, teoretic român în cuget și simțiri, cu noroi, jigniri, acuze nedemonstrabile? E o scrisoare plină de acuze, nu de fapte dovedite! Ca fost ministru al Justiției, ar trebui să știe că nu poate acuza dacă nu sunt probe și nu poate da verdicte dacă nu sunt decizii definitive! ”, se arată într-un comunicat de presă al europarlamentarului umanist.

În același text, Maria Grapini se leagă de trecutul Monicăi Macovei din perioada fostului regim comunist. „Sau, cine știe, ca fost procuror comunist, aceasta o fi fost rețeta ei la care nu poate renunța?! Sunt revoltată și îi rog pe români să analizeze serios aceste comportamente deviante care ne aruncă o dată în plus țara într-un haos mediatic și politic! Ce demonstrăm noi Europei? Rușine, Macovei, vei avea în istorie o rubrică sumbră!”, a mai punctat Grapini.