DNA a soluționat plângerea penală formulată de mai mulți consilieri locali PSD împotriva lui Felix Borcean și secretarei Primăriei Caransebeș, Ana Bratu, dar și împotriva senatorului Marcel Vela!
Florin Bogdea, liderului Grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, amenința cu plângeri la DNA în afacerea Teracon. El și colegii lui s-au ținut de cuvânt, dosarul fiind instrumentat de procurorul Lucian Dolcu, cunoștință veche pentru politicienii din Caraș-Severin, după ce Frunzăverde, Ghiorghioni, Stepanescu și atâția alții au ajuns să fie condamnați în urma dosarelor făcute de acesta. Lucrurile stau însă total diferit în ceea ce-i privește pe Vela, Borcean și Ana Bratu!
Felix Borcean și Ana Bratu au fost reclamați Direcției Naționale Anticorupție de către social-democrați pentru că ar fi săvârșit infracțiunile de înșelăciune și abuz în serviciu. Marcel Vela a fost nominalizat în aceeași plângere pentru că i-ar fi instigat pe cei doi să comită infracțiunile. Consilierii PSD au susținut în repetare rânduri că „afacerea Teracon” este ilegală, că terenul de 21.650 de mp din zona TMD, atribuit fără licitație publică la prețul de 86.000 euro, ar fi fost subevaluat. Aceleași aspecte le-au adus și la cunoștința procurorului anticorupție.
În plângerea făcută, consilierii PSD mai menționează faptul că au fost induși în eroare în ședința de consiliu, când prin HCL 357/2016 inițiat de Borcean, s-a aprobat revocarea contractului de vânzare-cumpărare nr. 3607 din 21.11. 2008, iar prin actul de încetare prin revocarea contractului autentificat cu nr. 1205 din 29.05.2017 s-a revocat contractul cu mențiuni expres privind restituirea de către Primăria Caransebeș a sumei de 86.000 euro, adică 331.314 lei, societății Teracon, în termen de 90 de zile de la data semnării actului. La scurt timp, Felix Borcean a înaintat o acțiune în constatare a nulității absolute a actului pe care l-a semnat la notar. Cu alte cuvinte își contestă decizia în instanță.
Procurorul DNA Lucian Dolcu a analizat toate înscrisurile invocate de social-democrați. În plus, a constatat din comunicările cu Prefectura Caraș-Severin că niciuna dintre Hotărârile Consiliului Local Caransebeș privind această speță nu a ajuns în instanța de contencios, toate primind aviz de legalitate. Practic, dacă în „afacerea Teracon” ar fi fost ceva illegal, responsabili nu ar putea fi nici fostul primar Vela, nici actualul edul Borcean, cu atât mai puțin secretarul Ana Bratu. Responsabilitatea ar fi fost a Consiliului Local Caransebeș. De la data semnării contractului cu Teracon și de acum, când s-a hotărât revocarea contractului de vânzare-cumpărare. În consecință, prin Ordonanța DNA s-a dispus clasarea cauzei privind infracțiunea de abuz în serviciu.
În ceea ce privește infracțiunea de înșelăciune, lucrurile erau previzibile de la bun început. Astfel de fapte nu intră în sfera de competență a DNA. Ca urmare, procurorul Dolcu a dipus disjungerea cercetărilor și declinarea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație.