Drumul către paradisul alb rămâne un infern! Pe Semenic, printre gropi!

Consiliul Județean Caraș-Severin s-a asociat cu primăriile din Reșița și Văliug pentru a dezvolta domeniul schiabil Semenic, numai că infrastructura rutieră mai are de așteptat ani până când să fie modernizată. Deocamdată, doar cârpeli ce rezistă la o singură zăpadă! 

Vicele CJ Ionuț Popovici recunoaște că situația e foarte încâlcită și că iubitorii muntelui vor face în continuare slalom printre gropi pentru a ajunge sus, pe platou, acolo de unde se vede atât de frumos Banatul Montan. Și de data asta nu banii sunt problema, ci statutul juridic al drumului de la Prislop până în vârf. „Acolo este un drum cu probleme, este o chestiune foarte ciudată. Pe acel drum sunt anumite suprapuneri cu proprietăți private. Sunt proprietăți private pe anumite porțiuni din drum și tocmai de aceea încă nu s-a putut intabula. Aici din nou intervine legislația. Când vorbim de banul public este puțin mai complicat. Cu banul public trebuie mare atenție”, a explicat Popovici într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

Până la clarificarea problemelor de natură juridică și îndepărtarea tuturor privaților de pe drumul de la Prislop până pe Semenic, condiție obligatorie pentru începerea lucrărilor de modernizare, Consiliul Județean are în vedere intervenții de plombare a gropilor. „Este într-adevăr într-un plan de reparații, se va repara acest drum. Și eu resimt aceste gropi, sunt șofer și chiar bat județul în lung și-n lat săptămânal, deci nici eu nu sunt mulțumit de starea drumurilor, dar facem eforturi considerabile. Suntem la 2 ani și 4 luni de mandat. Timp de 8 luni și jumătate conturile Consiliului Județean au fost blocate. Fără bani nu merge nimic. În aceste 8 luni și jumătate numai noi știm cum am scos-o la capăt, nu este simplu. Nu dau vina pe nimeni, asta este, ne-am asumat și o ducem și cu bune, și cu rele”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean.