Senatorul Trifan, după ce România a ratat intrarea în Schengen: „Austria a dovedit că nu este capabilă să vadă dincolo de propriul nas”

raoul trifan1

România merită să fie în Spațiul Schengen, spune senatorul USR de Timiș Raoul Trifan. Potrivit acestuia, prin votul dat, Austria a dovedit că „nu este capabilă să vadă dincolo de propriul nas”.   

„Prin votul de astăzi, Austria a dovedit că nu este capabilă să vadă dincolo de propriul nas. Să sacrifici coeziunea europeană într-un context de război doar pentru că urmează să treci printr-o rundă de alegeri locale va rămâne în istorie ca un exemplu de miopie politică și egoism provincial. Românii merită să fie parte din Schengen. Ne-am întors pe lista de așteptare cu toate că am demonstrat că suntem pregătiți pentru acest pas important.”, a declarat Raoul Trifan.

CITEȘTE ȘI: Primarul Fritz, critici dure la adresa Austriei pe tema Schengen: „Ar face o greșeală gravă”

Parlamentarul consideră că ministrul de Interne român ar trebui să demisioneze din funcție.

„Pentru acest eșec, responsabilii naționali trebuie să-și asume partea lor de vină. Ministrul de Interne Bode trebuie să demisioneze, iar președintele Iohannis trebuie să vină în fața românilor ca să explice cum s-a ajuns în această situație și care este planul pentru repararea ei.”, a mai spus senatorul USR de Timiș.

CITEȘTE ȘI: Spațiul Schengen. Diplomatul Vasile Popovici: „Ajutând Rusia, politicienii austrieci și unguri își alimentează visele de revanșă revizionistă”