Secretarul Senatului și liderul PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, a fost prezent joi la ședința ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, ba chiar a ținut să ignore procedura și să intervină la dezbaterile din plen, lucru admis de președintele Silviu Hurduzeu.
Problema mult discutatei societăți Aquacaraș a stârnit intervenția senatorului după ce în plen s-a vorbit despre orașele acționare la această societate ca de niște „minori”, fapt ce l-a înfuriat pe Vela, care a spus că nu poate uita că a fost și el primar.
„Nu este niciun primar în sală. M-a deranjat cum s-a pus problema în Consiliul Judeţean! Primăriile sunt cele care suportă neregulile lucrărilor ce se fac, care sunt răspunzătoare pentru ce se întâmplă în oraşe! Aud că sunt tratate ca acţionari minoritari. Toţi sunteţi asociaţi, şi Consiliul Judeţean, şi primăriile, inclusiv cele ale PSD. Trataţi primarii cu respect şi prietenie!“, a precizat Marcel Vela.
A urmat apoi un schimb de replici acide între senatorul Marcel Vela și consilierul judeţean PSD Ioan Crina, care acuza că, atunci când au trebuit garanții pentru Aquacaraș, orașele nu prea s-au înghesuit să garanteze. „Cu excepția Reșiței și Caransebeșului!, a replicat prompt Vela. Dar la ședințele de la Prefectură cu privire la rezolvarea situației lor nu v-am văzut, și erați viceprimar cu atribuții de primar!”. Crina a mormăit că municipiul Caransebeș a garantat doar pentru 1% din suma necesară, deși are peste 3% din acțiuni, dar liberalul Daniel Surdu a completat că, pe acel proiect european, municipiului Caransebeș îi revenea o cofinanțare de doar 1%.
S-a ieșit apoi la un momendat pe hol, unde senatorul Marcel Vela a făcut și declarații pe acest subiect.
„Când am candidat, am spus că voi fi senatorul primarilor, că îi voi reprezenta. M-a deranjat felul în care s-a pus problema în plen, în sensul în care ceilalți acționari ai Aquacaraș, adică orașele cărășene, din care cinci sunt liberale și două aparțin PSD-ului, sunt tratate ca fiind acționari minoritari, de nebăgat în seamă. Câțiva consilieri județeni spuneau chiar că interesul este ca CJ să își maximizeze interesul în Consiliul de Administrație al Aquacaraș.
Nu consilierii județeni sunt cei care trebuie să își bată capul cu șantiere, lucrări și refaceri. Ci cetățenii din aceste orașe și primarii, indiferent de culoarea lor politică. Așadar, le-am luat apărarea celor cinci primari liberali, celor doi primari social-democrați, dar și primarului de la PMP pentru că, până la urmă, și ei trebuie să aibă reprezentare în acest Consiliu de Administrație pentru a putea avea un cuvânt de spus, pentru a putea trage la răspundere managerul societății, atunci când este cazul, și pentru a putea avea o comunicare directă cu această societate”, a declarat Marcel Vela într-una dintre pauzele de ședință.