Senatorul Marcel Vela se opune inițiativei USR prin care parlamentarii pot face propuneri de proiecte de hotărâri de consiliu local și județean!

untitled design set 970x90 px

Parlamentarii pot strica ce este bun acum în administrația publică locală. Senatorul Marcel Vela se opune propunerii legislative a USR care ar putea da dreptul deputaților și senatorilor să intervină în inițierea de proiecte de hotărâre în consiliile locale și județene din circumscripțiile unde au fost aleși.


„Ultima găselniță a unor parlamentari (de această dată de la USR) a fost un proiect de lege prin care deputații și senatorii să fie invitați în mod obligatoriu la ședințele de Consiliu Local și Județean. Motivul invocat de USR a fost că parlamentarii dintr-o circumscripție trebuie să participe la dezbateri și să poată face propuneri de proiecte de hotărâri de consiliu local și județean. Pe principiul că ce este permis mai mult, este permis și mai puțin. Adică, dacă parlamentarii tot fac legi, cum ar veni…, ar putea face și legi locale sau județene”, spune senatorul de Caraș-Severin Marcel Vela.

Senatorul liberal s-a opus în plenul Senatului inițiativei USR și Partidul National Liberal va vota împotriva acestui proiect legislativ, spune Marcel Vela. „Imaginați-vă ce se întâmplă, când împotriva alegătorilor dintr-o localitate vin parlamentari de la alte formațiuni politice cu alte viziuni, cu alte doctrine, perspective, politici, să bulverseze un Consiliu Local sau Consiliu Județean. În ultimii an Parlamentul a emis peste 300 de legi care orientează și gestionează administrația publică din România, o legislație stufoasă care creează o grămadă de probleme. Acum, mai e necesară această lege prin care parlamentarii să strice ce e bun în administrație? Cu tot respectul, această lege nu este binevenită nici democratic, nici administrativ”, a declarat Marcel Vela de la tribuna Senatului României.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/