Neîncrederea și chiar ura față de Poliția Română au fost sporite în urma accidentului teribil din București, în care un polițist a accidentat două fetițe pe trecerea de pietoni. Revolta și amărăciunea nu trebuie să arunce însă o pată pe obrazul întregii instituții, consideră senatorul Marcel Vela, fost ministru de Interne.
Momentele grele sădesc o lipsă acută de încredere între semeni, spune Marcel Vela. Pandemia, coroborată cu tot soiul de incidente care nu aduc cinste nimănui fac ca în aer să se simtă dușmănie, parcă mai mult ca niciodată, „iar unii dintre noi poate cădem pradă mesajelor care ne îndeamnă la haos, ură și dezbinare. Uităm că, de fapt, suntem toți în aceeași barcă, cea a României.”, spune senatorul.
În calitatea sa de fost ministru de Interne, cunoscut fiind faptul că a rămas un apropiat al forțelor de ordine, Marcel Vela reacționează la valul de atacuri. „Mi-aș dori să facem un scurt exercițiu de imaginație și să ne proiectăm în minte o singură zi în România fără a avea forțe de ordine, în care oamenii să știe că nu există poliție criminalistică, jandarmerie, poliție de frontieră, gardă de coastă, pompieri sau aviație aeromedicală. O zi în care oamenii să știe că forțele de ordine nu îi pot supraveghea, nu îi pot proteja și ajuta, iar această zi ar fi ideală. Vă garantez că s-ar face multe ecranizări după această zi, deoarece ar domni haosul, nesiguranța, crima și violența.”, transmite senatorul.
Președintele liberalilor cărășeni consideră că este nedrept să judecăm o pădure după uscături. „Așa cum nu poți judeca o țară pentru cetățenii care nu o iubesc și îi fac rău, nu poți judeca nici o instituție pentru câțiva oameni, care sunt infinit mai puțini decât cei care zi de zi poartă cu demnitate uniforma României. (…) Respectul, stima și considerația mea merg către acei oameni din instituțiile de forță care își pun viața în pericol pentru toți compatrioții și care, uneori, din buzunarul propriu fac inclusiv gesturi umanitare.”
Senatorul admite că pentru câștigarea încrederii lupți o viață întreagă și o poți pierde într-o secundă, dar ne îndeamnă să nu vedem mereu răul generalizat și să nu privim doar la jumătatea goală a paharului, presărată cu jigniri și asupra oamenilor onești.
„Să se facă dreptate acolo unde se produc nedreptăți, dar să nu urâm o majoritate pentru o minoritate! Spre binele unei națiuni este bine să vedem și frumusețea pădurii, nu doar copacii bolnavi!”, concluzionează parlamentarul cărășean.