Marius Damian: „După doi ani de suferință, oamenii au nevoie și de altceva, în afară de restricții și sancțiuni”

Deputatul PSD Marius Damian
untitled design set 970x90 px

După doi ani de pandemie în care am avut parte doar de restricții, interdicții și obligații, a venit momentul măsurilor care să ne ajute să limităm efectele bolii și să ne putem bucura din nou de viață. Deputatul Marius Damian vorbește despre noile măsuri de care românii au parte începând din acest an.

„Valul 5 vine cu o cifră îngrijorătoare de infectări, iar după doi ani de suferință, oamenii au nevoie și de altceva, în afară de restricții și sancțiuni.”, este de părere deputatul cărășean. Acesta vorbește despre noile măsuri care vin în sprijinul oamenilor, bazându-se pe prevenirea și reducerea spitalizărilor și a deceselor.

Se crește capacitatea de testare, astfel încât cei testați pozitiv cu SARS-CoV-2 să poată primi tratament chiar de la început, prin includerea medicilor de familie în categoria celor care pot introduce rezultatele testelor în Coronaforms, testarea fiind gratuită.

Totodată, la nivel național au fost puse bazele a 230 de centre de evaluare, unde se pot prezenta persoanele cu simptome, fără a mai fi nevoite să interacționeze cu alți bolnavi din spitale. „Orice persoană care a fost testată pozitiv se poate adresa în mod direct acestor centre fără trimitere de la medicul de familie, iar în funcție de starea de sănătate, fiecare pacient va primi o schemă cu tratament și o prescripție cu medicamente necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis.”, completează Marius Damian.

Parlamentarul PSD vorbește și despre sectorul educației, grav afectat în ultimii doi ani din cauza pandemiei. „Se susține prezența fizică a copiilor la școală, iar închiderea școlilor se va lua în funcție de numărul de internări și nu în funcție de numărul profesorilor vaccinați, iar ca o clasă să treacă în online este nevoie de 3 cazuri de infectare. Ne dorim ca în continuare elevii să meargă în siguranță la școală, ca toți românii să respecte măsurile necesare pentru a evita îmbolnăvirea și să creștem capacitatea de testare, ca cei infectați cu coronavirus să beneficieze de tratament corespunzător imediat și ne dorim, mai ales, să luăm cele mai bune decizii pentru români, pentru a ieși cât mai repede din acest val 5 al pandemiei.”, mai spune Marius Damian.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/