Senatorul Marcel Vela o somează public pe Carmen Dan să-și dea demisia din MAI

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Senatorul Marcel Vela cere demisia ministrului Afacerilor Interne. Într-un comunicat de presă, parlamentarul de Caraș-Severin spune că ministrul Carmen Dan s-a remarcat de la începutul mandatului său prin a minți: profesioniștii din Poliție, sindicatele polițiștilor, alte instituții ale statului, apoi pe toți românii cu privire la activitatea Ministerului.

„A mințit opinia publică încă de la început, precum că cineva ar fi montat microfoane în casă, insinuând că «statul paralel» s-a gândit să stea în prizele din apartamentul în care locuia. De fapt, știa exact că le-au montat pentru victimizarea sa niște ofițeri pensionari, aduși în casă chiar de domnia sa, dar care, fiind foarte «profesioniști», și-au uitat cartela SIM în microfonul din priză și au fost descoperiți repede de procurori. A fost mințit Parlamentul că MAI nu are ofițeri suficienți în cadrul Ministerului, deși există cu aprobarea sa detașați la alte instituții (parlament, alte ministere sau la agenții guvernamentale) peste 1.200 de cadre MAI, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcții bugetate în organigramele altor instituții ale statului. A fost mințită populația cu privire la protestele ‪din 10 august‬. Când am încercat să aflu adevarul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morții ca să preia de la PNL funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv și ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri”, spune parlamentarul caransebeșean.

Marcel Vela vorbește și despre starea de haos creată în structura de elită a MAI în care se încearcă să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale și, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate județele.

„Când chestorul Cătălin Ioniță din fruntea Direcției Generale Anticorupție, un ofițer de carieră, corect, profesionist, onest și capabil nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări și interceptări ilegale, «tricotându-se» tot felul de minciuni și diversiuni pentru compromiterea și eliminarea sa”, menționează Marcel Vela.

1000x100 (4)

Senatorul este convins că au fost mințiți ofițerii din MAI și sindicatele, promițându-le măsuri în sprijinul lor, care nu s-au mai luat până în prezent.

„O somez pe d-na Dan să nu mai atace DGA, să nu mai distrugă cariere de ofițeri și nici structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru interese strict politice și să demisioneze onorabil din fruntea MAI. O atenționez pe d-na Ministru că viața continuă și după 20.20, iar stricăciunile din mandatul său nu vor fi tolerate”, declară Marcel Vela.

Senatorul de Caraș-Severin mai spune că, dacă ministrul nu-și înaintează demisia în următoarele zile, este necesară și urgentă o moțiune de cenzură împotriva actualului ministru pentru a-i solicita oficial în Parlament demisia de onoare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/