Senatorul Ionuţ Chisăliţă: „Aş oferi un premiu de milioane de euro…“

explo 1000x200

„Obligația la rația de minim bun simț!…”, şi-a intitulat senatorul de Caraş-Severin Ionuţ Chisăliţă o postare de pe pagina sa de Facebook, pornită de la o întrebare fără ocolişuri adresată acestuia. I s-a spus de ce promovează în special proiecte legislative pentru persoanele cu dizabilităţi, nu cumva o face în interes strict personal?

„La una dintre inițiativele legislative promovate de mine, o persoană mi-a adresat următoarea întrebare: «De ce promovez atâtea proiecte pentru persoanele cu dizabilităţi și dacă nu o fac cumva pentru mine?»“, precizează în preambulul postării sale parlamentarul social-democrat.

Senatorul Ionuţ Chisăliţă aminteşte pentru cei care nu ştiu că este iniţiatorul a numeroase proiecte legislative, și nu doar pentru persoanele cu dizabilităţi… „Le aduc în atenție mai mult pe acestea pentru că aceste persoane, de cele mai multe ori, sunt în imposibilitatea de a se adapta la condițiile societății! De aceea, statul are obligația nu de a-i lăsa pe aceşti oameni la marginea societății, ci de a le crea condițiile necesare adaptării!“, afirmă Chisăliţă.

„Nu este un secret pentru nimeni că, de ceva vreme, sunt ţintuit în scaunul cu rotile. Nici înainte de nefericitul accident nu treceam nepăsător pe lângă persoanele ce sufereau de un handicap anume. Cred şi acum, ca atunci, că a fi social-democrat înseamnă a te apleca înspre problemele oamenilor. De multă vreme, vorbeam cu prieteni, încercam prin presă să atrag atenţia asupra problemei căilor de acces ale persoanelor cu handicap în instituţiile publice. Oriunde merg, mă deplasez cu căruciorul, am nevoie de un ajutor. Nu sunt rampe de acces şi, unde sunt, sunt criminale! Aş oferi un premiu de milioane de euro proiectantului ce a trasat pe hârtie o rampă pentru accesul celor blocaţi într-un scaun cu rotile la te miri ce instituţie, dacă el, om valid, suit într-un cărucior ca al meu, ar reuşi să ajungă la uşa instituţiei! Şi vă asigur că nu este răutatea unui handicapat locomotor! Este, pur şi simplu, obligaţia la raţia de minim bun simţ a celor ce au din când în când obligaţia de a fi administratori“, încheie senatorul PSD de Caraş-Severin.

banner 970 x 250