Senatorul Chisăliță le face viața mai ușoară: „Voi accesibiliza Parlamentul!”

explo 1000x200

Singurul parlamentar cu dizabilități ales pentru mandatul 2016-2020, senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, a avertizat că va fi foarte atent la drepturile persoanelor cu handicap și că se va lupta pentru ca toată lumea să aibă acces la Parlament.

Mai exact, completează senatorul, pentru ca toate corpurile de clădire unde funcționează Camera Deputaților sau Senatul să aibă toate adaptările impuse de lege pentru ca persoanele cu dizabilități să poată avea acces la aceste instituții (rampe de acces pentru persoanele în cărucior, semne în Braille pentru persoanele cu deficiențe de văz, dar și accesul audio la informațiile și zonele de interes public).

„Una dintre preocupările pe care le voi avea în mandatul de senator o reprezintă îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilităţi! În acest sens, printre primele întâlniri pe care le-am avut, s-a numărat și cea de la Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilităţi, autoritate aflată în subordinea Ministerului Muncii”, a declarat senatorul.

Acesta a spus că a discutat cu președintele Autorității, Mihai Tomescu, o serie de proiecte printre care accesul mai ușor la o locuință a persoanelor cu dizabilităţi, angajarea în instituțiile de stat și alte probleme care să le ușureze viața celor cu dizabilități. Una din problemele importante discutate a fost și preschimbarea certificatelor de handicap. Am stabilit împreună ca Autoritatea să transmită Direcțiilor de Asistență Socială o circulară prin care să explice faptul că cei care au certificat permanent grav nu mai trebuie să se prezinte la comisie, certificatul nou urmând a fi primit prin poștă”, a mai declarat senatorul Ionuț Chisăliță.

Decizia scutește diverse persoane infirme de unul sau mai multe membre ori cu deficiențe de auz sau văz să mai piardă regulat timpul pe la centrele de testare.

banner 970 x 250