Senatorul Chisăliță, contrariat de inițiativa unui coleg. „N-am crezut că mai sunt parlamentari care să propună astfel de proiecte!”

explo 1000x200

Senatorul Ionuț Chisăliță se declară surprins de un proiect regăsit pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Inițiativa propunea desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, fapt de neconceput pentru parlamentarul cărășean.

Plenul Senatului a supus votului, în această după-amiază, un proiect care i-a stârnit uimirea și totodată nemulțumirea cărășeanului Ionuț Chisăliță. Proiectul legislativ propunea desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, un demers de neconceput, în opinia parlamentarului cărășean. „Azi în plenul Senatului am avut pe ordinea de zi un proiect prin care un senator propunea desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)! O instituție care prin statutul ei semnalează toate tipurile de discriminare din România! N-am crezut că mai sunt parlamentari care să propună astfel de proiecte! Proiectul a fost RESPINS!”, anunță, contrariat, Ionuț Chisăliță.

Propunerea vine, mai exact, din partea lui Bogdan Diaconu, fost deputat și fost președinte al Partidului România Unită. În susținerea proiectului, Diaconu afirmă că CNCD a dovedit că funcţionează ca o „instituţie anti-românească”. „Abrogarea Legii nr. 48/2002 are aşadar ca scop desfiinţarea CNCD ca instituţie bugetară care a făcut dovada în decursul anilor că funcţionează ca o instituţie anti-românească şi anti-naţională, fiind doar un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria ţară”, susţinea Bogdan Diaconu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Plenul Senatului a respins, cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă a fostului deputat PRU, adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

banner 970 x 250