Semne rele anul are! Informatica Timișoara nu se prezintă la primul meci oficial din 2019

Campioana României de futsal, Informatica Timișoara, trăiește vremuri foarte grele o dată ce a ales să continue cu un buget redus. Alb-violeții nu se vor prezenta la meciul de la Miercurea Ciuc deoarece nu pot legitima până atunci noile transferuri. Și cum la omul sărac nici boii nu trag, echipa nu a avut parte de o tragere la sorți norocoasă nici în Cupa României.

După ce a fost părăsită de aproape toți jucătorii de bază, Informatica a reușit să aducă cinci jucători noi. Din România, au venit reșițeanul de 17 Nicolae Budai, dar și Andrei Grosu, jucător de 19 ani, care ultima dată a jucat la West Deva. De asemenea, au mai venit trei sârbi, de la Forum Vrsac: portarul de 29 de ani Eugen Morariju, jucătorul de 21 de ani Marko Bogdanovic și jucătorul de 24 de ani Stojan Milovac. Clubul nu a reușit însă să îi legitimeze nici pe Grosu, nici pe sârbi. De aceea, a anunțat că nu se prezintă la meciul de campionat cu Imperial Wet Miercurea Ciuc, pe care îl va pierde cu 5-0 și va plăti o amendă de 4000 de lei.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

La o a doua neprezentare, Informatica va fi exclusă din campionat. „Am făcut hârtie de la federație, pentru că am reușit să obținem permisele de muncă pentru jucători. E mai complicat cu legitimările, e vorba de Serviciul de Emigrări. Am preferat să nu mergem doar cu copii și am anunțat de azi ca cei de acolo să nu cheltuie pentru organizarea meciului. Nu am cerut amânare pentru a nu aglomera programul, deoarece majoritatea celor de la echipa de seniori sunt de la echipa de U19”, ne-a declarat managerul echipei, Florin Chirițescu.

Cu harghitenii, în Cupa României

Totuși, Informatica va juca cu Imperial Wet Miercurea Ciuc în curând, și tot în deplasare. Timișoara va merge în Harghita pentru partida din optimile Cupei României, care va avea loc în perioada 9-12 februarie. Până atunci, alb-violeții au meci acasă, în campionat, în 25 ianuarie, la ora 18. Adversarul va fi Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

banner 970 x 250