Semnăturile cărășenilor pentru aderarea la Schengen au ajuns la Bruxelles. Peste 50.000 de români susțin inițiativa PMP

tomac schengen
banner publicitar

S-a făcut un nou pas important pentru aderarea României la spațiul Schengen. Petiția lansată de PMP a adunat peste 50.000 de semnături și a fost depusă ieri la Bruxelles.

Petiția prin care Partidul Mișcarea Populară cere Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a fost depusă ieri la Bruxelles, împreună cu documentele necesare și cu dovada celor peste 50.000 de semnături adunate. Demersul făcut la Curtea de Justiție a UE în chestiunea Schengen de către liderul național al PMP, Eugen Tomac, ajunge astfel la un alt nivel.

Din delegația care s-a deplasat în capitala Belgiei a făcut parte și președintele PMP Caraș-Severin, Lucian Voina. Acesta susține că doar determinarea românilor poate face dreptate acestei țări, iar Parlamentul European, în calitate de reclamant privilegiat, „are forța necesară pentru a ne ajuta să câștigăm acest proces atât de important pentru noi. Le mulțumesc celor aproape 2.000 de cărășeni care au semnat petiția și colegilor mei din Partidul Mișcarea Populară filiala Caraș-Severin pentru efortul și mobilizarea din ultimele săptămâni. România merită în Schengen și sunt convins că vom reuși să ne câștigăm acest drept ce ne-a fost refuzat timp de aproape 12 ani!”, transmite președintele PMP Caraș-Severin.

lucian voina bruxelles