PNL Timiș acuză monopolizarea deciziilor la SMTT, „condusă de un grup restrâns de oameni, toți cu carnet de membru USR”

pnl timis
banner publicitar

Consilierii județeni liberali susțin aderarea CJ Timiș la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SMTT argumentând că acest fapt va duce la o luare echitabilă a deciziilor. 

Liberalii spun că, în prezent, SMTT este condusă „de un grup restrâns de oameni, toți cu carnet de membru USR sau apropiați ai cercului USR-ist”, lucru care duce la monopolizarea deciziilor în ceea ce privește transportul public periurban și județean.

„Un exemplu clar de monopolizare este chiar ignorarea solicitării administrației județene de a fi acceptată în ADI SMTT. CJ Timiș a făcut această solicitare acum mai bine de un an, dar aceasta a rămas fără răspuns, semn că se dorește menținerea unui sistem care să perpetueze ideea unui monopol politic, controlul total fiind la Timișoara, mai precis la pixul viceprimarului Ruben Lațcău, deși se plătesc contribuții financiare și de către celelalte localități din SMTT. Chiar dacă au fost stabilite întâlniri de lucru între consilierii din CJ și cei de la SMTT, au fost cazuri când discuțiile au fost boicotate, din partea Primăriei Timișoara nefiind niciun reprezentant. Consilierii județeni liberali atrag atenția că prin refuzul ilegal, repetat și constant de a supune la vot solicitarea de aderare la asociație, solicitare votată în ianuarie 2022 în plenul județean, se blochează intenția administrației de a sprijini UAT-urile prin decontarea transportului pentru elevi.”, au transmis consilierii PNL din CJT, printr-un comunicat de presă.

Ei amintesc și faptul că PNL Timiș îl susține pe primarul liberal din Ghiroda Ionuț Stănușoiu în solicitările adresate SMTT de adoptare a unui nou statut, „unul care să fie actualizat cu nevoile planului de transport județean”. „Intrarea în SMTT a CJ Timiș va însemna o împărțire onestă și echitabilă a deciziilor. Nu înțelegem reticența celor de la Timișoara de a extinde această asociație. Probabil nu doresc să își piardă influența în stabilirea traseelor de transport.”, au mai transmis consilierii județeni ai PNL.