Semnătura care modernizează două așezăminte culturale în comuna Ticvaniu Mare

ciprian macesanu

La peste 2,2 milioane de lei se ridică valoarea celor două contracte de finanțare încheiate între Ministerul Dezvoltării și Primăria Ticvaniu Mare.

Administrația locală condusă de primarul Ciprian Măceșanu a obținut la finele anului trecut două finanțări europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea și modernizarea a două așezăminte culturale. Este vorba despre Casa de Cultură „Virgil Birou” din Ticvaniu Mare și Căminul Cultural din satul Cârnecea.

„Unul dintre obiectivele majore propuse, respectiv investițiile în infrastructura culturală, a fost atins, lucru care nu poate decât să ne bucure și să ne concentrăm pe ceea ce urmează. Cele două contracte de finanțare au o valoare de 2.223.467 de lei, iar finanțarea a fost obținută prin PNRR – Componenta 10 – Fondul Local. Prin modernizarea și reabilitarea acestor clădiri, readucem la viață două obiective importante din patrimoniul nostru local, iar locuitorii comunei vor putea beneficia de un mediu revitalizat pentru a-și desfășura activitățile culturale preferate, într-o atmosferă modernizată și îmbunătățită.”, a spune primarul Ciprian Măceșanu.

celtic transilvania 1000x100px

Perioada de implementare a celor două proiecte este de 25 de luni.