Transport public gratuit la Timișoara, în weekend

tramvai2

Transportul public va fi gratuit la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână, cu ocazia deschiderii Capitalei Europene a Culturii 2023, anunță primarul Dominic Fritz.

Măsură importantă luată de Primăria Timișoara cu scopul evitării blocajelor în trafic în acest sfârșit de săptămână, cu ocazia deschiderii Capitalei Europene a Culturii 2023. Primarul Dominic Fritz anunță că transportul public va fi gratuit în weekend.

În weekend, transportul public va fi gratuit. Este weekendul deschiderii Capitalei Culturale și avem peste 130 de evenimente în 32 de locații. Va fi mai ușor de ajuns cu transportul public, dintr-o parte în alta. Vineri îi invit pe cei care vin la spectacolul de deschidere din Piața Unirii, de la ora 19.00, să folosească transportul public local, pentru a evita blocajele în trafic. Așteptăm peste 16.000 de spectatori doar la spectacolul din Unirii”, a afirmat edilul-șef.

celtic transilvania 1000x100px

Dominic Fritz a precizat că au mai fost luate și alte măsuri, cu scopul fluidizării traficului în oraș, în acest sfârșit de săptămână.

Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele vor circula până la ora 01.00, pe toate liniile; suplimentăm numărul de vehicule pentru fluxul de oameni de vineri seara; suplimentăm numărul de vehicule sâmbătă și duminică pe tot parcursul zilei”, a detaliat primarul Timișoarei.