Semnătura care aduce la Băile Herculane peste 13,6 milioane de lei

businessman signing document

Primarul orașului de pe Valea Cernei a semnat cu Ministerul Dezvoltării contractele de finanțare pentru două investiții câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local.

Primul contract are o valoare de 2.285.181,59 de lei și are în vedere elaborarea în format digital a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Cel de-al doilea a fost depus în parteneriat cu Primăria Mehadia, pentru achiziția a patru autobuze electrice și a patru stații pentru încărcarea electrică a autovehiculelor, și are o valoare de 11.387.977,27 de lei.

„Cele două noi contracte care s-au semnat vor contribui la dezvoltarea orașului pe viitor. Pe de-o parte, vom achiziționa patru autobuze electrice, care vor circula atât pe raza orașului, cât și pe relația Băile Herculane – Mehadia, UAT Mehadia fiind parteneră în proiect, iar pe de altă parte, vom reuși să elaborăm documentațiile pentru trei PUZ-uri, pe zona centrală, zona 7 Izvoare și zona Gară, dar și pentru întocmirea PMUD.”, a explicat primarul Cristian Miclău.