Selecția membrilor CA de la Colterm, în linie dreaptă. Decizia consilierilor locali

Consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care se declanșează procedura de selecție a membrilor Consiliului de Administrație de la Colterm. Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, noul CA ar intra în funcțiune în două luni. 

Calendarul de selecție a membrilor noului CA de la Colterm se întinde pe parcursul a aproximativ 60 de zile, a explicat viceprimarul Timișoarei.

„Sunt niște pași procedurali pe care îi urmăm: se numește o comisie de selecție, comisia primește candidaturi, le evaluează să vadă dacă îndeplinesc criteriile legale, apoi sunt trimise către AGA, iar AGA nominalizează administratorii.”, a declarat Ruben Lațcău.

Procedura a fost declanșată după ce aproape toți membrii fostului CA și-au dat demisia din funcții. S-a întâmplat în luna martie. Ulterior, grupul consilierilor USR PLUS a propus, în cadrul ședinței AGA Colterm, numirea unui CA interimar nou. 

Persoanele propuse de USR PLUS pentru a face parte din noul CA au fost votate de consilierii USR și PSD, în timp ce aleșii PNL nu au votat, iar cei de la Pro România s-au abținut. Astfel, noii membri ai CA interimar sunt Cristian Mîțu (administrator, consultant în domeniul energiilor din surse regenerabile), Alexandru Jude (director general Hidrotim SA), Ciprian Șorândău (decan la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică), Irina Dumitrescu (economist, auditor), Andrei Pelin (conferențiar la FEAA, Universitatea de Vest), Ioan Dobosi (director executiv, Demark Construct) și Marian Mocanu (decan la Facultatea de Transporturi).