Sejur în siguranță la Grand Hotel Minerva! „Nu am avut niciun caz COVID-19, confirmat în stațiune”

Pandemia COVID-19 lansează provocări în permanență, dar afacerile capabile să se adapteze noilor reglementări vor fi cele câștigătoare. Un bun exemplu este Grand Hotel Minerva, din Stațiunea Băile Herculane, județul Caraș-Severin. Resortul a fost nominalizat, la începutul acestui an, pentru a doua oară, de publicația The Guardian, în top 10 locații atractive și accesibile. Acum, nu numai că este atractivă și accesibilă, ci este și o locație sigură. Clienții pot păși cu încredere pragul hotelului, pentru că normele impuse de autorități sunt respectate cu sfințenie.

Cu toate că zona SPA nu este deschisă, servicii precum ozonoterapia, tecar terapia, laser terapia, magnetoterapia și electroterapia sunt disponibile. „Noi nu am avut niciun caz confirmat în stațiune. Gândiți-vă numai la fluxul de turiști pe care l-am avut. Nu luăm în calcul localul, ne gândim la fluxul de turiști pe care stațiunea Băile Herculane l-a avut din momentul în care marile resorturi s-au deschis. Cu siguranță, unul dintre factorii care a contat, în acest aspect, a fost aerul puternic igienizat pe care îl avem în stațiune”, a explicat, pentru www.expressdebanat.ro, Cătălina Iovan, directorul de marketing al complexului Grand Hotel Minerva din Băile Herculane.

Regulile impuse de autorități au fost respectate fără excepție pentru că, spun reprezentanții hotelului, siguranța personalului și a clienților ocupă primul loc. Cheia succesului în aceste vremuri grele este adaptarea.

„Ca măsuri pe care le-am luat în cadrul resortului, pot să vă spun că este o curățenie și o igienizare, amplă, frecventă, suntem dotați cu dispensere cu dezinfectanți pe toate etajele, în toate spațiile comune, se face triaj epidemiologic la intrare în resort cu personal calificat. Avem doi medici în cadrul centrului de tratament și atunci fie un medic, fie un asistent medical face triajul epidemiologic pe care ești obligat să îl faci oaspeților.

Mai departe, s-a făcut instructajul personalului pe departamente, iar totul pornește de la curățenie și igienizare amplă, se folosesc substanțe cu caracter biocid, substanțe avizate și se respectă cu strictețe obligativitatea purtării măștilor în interior. Inclusiv pe terasă, tot personalul este obligat să poarte mască și mănuși. Mesele sunt prevăzute cu ecran din plexiglass. Nu se ating ustensilele, tacâmurile sunt ambalate individual. Noi am luat ca atare ce au transmis autoritățile abilitate și există un set de proceduri pe care ești obligat să le respecți. Eu am obligația de a proteja personalul și cu atât mai mult clientela care ne calcă pragul”, a mai spus Cătălina Iovan, directorul de marketing al complexului Grand Hotel Minerva din Băile Herculane.

Hotel Grand Minerva a mai adăugat încă 4 stele stațiunii Băile Herculane în mai, 2018. De atunci și până la sfârșitul anului 2019, peste 25.000 de oaspeți i-au trecut pragul, turiști care se bucură mai ales de pachetul „Balneo Minerva”, proceduri  ce au la bază apa cu sulf ale cărei proprietăți sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Terapia dă roade în bolile reumatismale, în cazul afecțiunilor traumatice, ale sistemelor nervos și respirator și chiar în cazul unor intoxicații cu metale grele precum mercur, plumb sau arseniu.

Pe lista procedurilor medicale din cadrul complexului hotelier se găsește și ozonoterapia, ale cărei beneficii sunt recunoscute de medici din întreaga lume. Des folosită de sportivii de performanță, tehnica medicală asigură o mai bună oxigenare a țesuturilor, inclusiv a mușchilor, ceea ce duce la o creștere a rezistenței la efort, iar pentru vârstnici sau persoane adulte, nu neapărat bolnave, terapia cu ozon duce la o mai bună oxigenare a țesuturilor, o stimulare a imunității și o creștere a rezistenței la infecții.

În cadrul Grand Hotel Minerva se găsesc și alte tipuri de terapii, precum cele cu unde scurte care determină încălzirea țesuturilor, băi de plante, electroterapie, magnetoterapie sau cu aerosoli. Cei care doresc să își răsfețe organismul și să îi ofere un boost de vitalitate trebuie să știe că pachetul Balneo Minerva conține cinci nopți de cazare, într-o cameră luxoasă cu pat dublu, în care sunt incluse o ședință de consultație și patru proceduri terapeutice pe zi.

Mai multe detalii despre pachetele de toamnă oferite, dar și despre diversitatea pusă la dispoziție găsiți AICI.