Seismele și sezonul rece, în atenția oficialilor!

Actualizarea planului de apărare în caz de dezastre a constituit subiectul principal al ședinței de ieri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pe ordinea de zi a reprezentanților ISU s-a aflat și pregătirea județului pentru sezonul de iarnă.

Activitățile seismice intense care au zguduit țara în ultima perioadă au generat mobilizarea autorităților responsabile, în vederea punerii la punct a planului de apărare a populației. În ședința de ieri, reprezentanții ISU au adus în discuție necesitatea actualizării acestui plan de apărare în cazul producerii de cutremure și alunecări de teren. Concluzia la care s-a ajuns este aceea că, în perioada imediat următoare, instituțiile abilitate vor pune la punct un set de măsuri necesare pentru a putea interveni cu operativitate în cazul unui eventual dezastru.

Pregătirile pentru sezonul de iarnă au constituit și ele un factor de interes. Au fost deja finalizate procedurile pentru achiziționarea de materiale antiderapante, primele cantități de sare urmând să fie livrate chiar în cursul acestei săptămâni. În ceea ce privește contractele cu firmele de deszăpezire, licitațiile sunt deja încheiate sau, în cazul Secției Drumuri Naționale Caransebeș, în curs de încheiere.