Șeful centrului de juniori de la AC Milan vine în Valea Domanului! Impresarii umblă deja după semnătura noului „Cristiano Ronaldo”!

CSM Reșița joacă astăzi primul meci al returului, de la ora 15, acasă, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, a doua echipă a seriei, dar în Valea Domanului toți ochii sunt îndreptați spre centrul de copii și juniori!

Obiectivul, promovarea în Liga 2, e ca și ratat de mai multă vreme, astfel că președintele Cristian Bobar și antrenorul Leontin Doană au recreionat strategia clubului reșițean pentru perioada imediat următoare, dar și pe termen mediu. „Au plecat 11 jucători, au venit patru. Săndescu și Banac, care erau împrumutați de clubul nostru, plus Vădrariu, care revine acasă, și Alin Babei, de la Dunărea Călărași. În cantonament și în programul de pregătire s-au aflat și șapte copii din propria noastră pepinieră”, a anunțat Bobar. Practic, rezultatele echipei mari au trecut în plan secund, cel mai important pentru Doană fiind în acest retur să creeze un nucleu de jucători valoroși, care, cu două sau trei transferuri în vară, să facă în sfârșit din CSM principala candidată la promovare. Sezonul viitor! „Ne așteptă un meci greu, întâlnim echipa de pe locul doi, dar eu am încredere în băieți, au calitate, au valoare și eu sper să se vadă și pe teren. Nu avem un lot numeros, dar e valoros. Nu se pune problema să vorbim de promovare, jucăm fiecare meci la victorie și ne propunem ca prin jocul nostru să aducem lumea la stadion”, a declarat tehnicianul.

Revenind la copii și juniori, a căror activitatea o supraveghează începând din această iarnă directorul Programe UEFA din cadrul Federației Române de Fotbal, Ciprian Urican, oficialii din Valea Domanului îl așteaptă la Reșița peste două săptămâni pe Massimo Lucchesi, coordonatorul centrului de juniori de la AC Milan. „Trebuie să luăm modelul celor mai buni. Am insistat pe aducerea unor specialiști care să ne ajute să redresăm centrul de copii. Reșița a avut întotdeauna copii talentați, dar în ultimii ani am scos tot mai rar fotbaliști, am avut mereu probleme inclusiv în alcătuirea lotului pentru echipa mare la nivelul Ligii 3. Am adus jucători din alte locuri. Vor lucra toți antrenorii noștri cu Ciprian Urican, cu Massimo Lucchesi, iar după șase luni tragem linie. Sunt 200 de copii, nu avem voie să nu producem, nu e permis să nu poată juca titulari la Liga 3 copiii pe care îi creștem noi. Mă bucur că am atras și un sponsor pentru copii. E vorba de firma Lauer, care ne-a cumpărat 150 de echipamente, astfel că, de la cei mai mici, la cei mai mari, toți juniorii noștri vor juca în roșu-negru și nu va mai fi nevoie de contribuțiile părinților pentru echipament”, a mai declarat președintele Cristian Bobar.

Practic, prioritatea numărul unu în Valea Domanului a devenit centrul de copii și juniori, iar la echipa mare se urmărește mai mult formarea nucleului cu care să se atace la anul promovarea. „În acest sens am prelungit deja contracte unora dintre jucători. La juniori trebuie să ținem cont că 80 la sută din transferurile de anul acesta sunt copii. Regulamentul impune doi jucători sub 21 la Liga 1 și toate cluburile caută copii. Noi îl avem acum pe Baghera, de care se interesează cluburi de Liga 2 și impresari care caută tineri valoroși”, a mai spus Bobar. Baghera e un puști de 16 ani, care are pentru vârsta lui un fizic impresionant. Modelat în sala de forță în stitlul lui Cristiano Ronaldo, Baghera e marele pariu al șefilor din Valea Domanului. Așadar, toți ochii pe el! E în lotul echipei mari și Doană îi va da destule șanse să joace!