Confruntare directă cu oficialii de la Parcul Național!


Scandalul de săptămâna trecută, atunci când un grup format din mai multe persoane, printre care și șeful AJVPS Caraș-Severin, Mircea Ciobanu, ar fi fost surprins la vânătoare pe teritoriul unui parc național, nu a rămas fără urmări.

Directorul de la Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Ștefan Dascălu, a solicitat o întrevedere cu toți cei implicați în gestionarea ariilor naturale protejate. În plus față de instituțiile statului, la confruntare au fost invitați și reprezentanții Poliției.

În timp ce polițiștii anchetează ce s-a petrecut în seara zilei de marți spre miercuri, oficialii de la Parc cer o întâlnire față-n față cu factorii responsabili, ca să stabilească exact ceea ce s-a întâmplat. „Am purtat o discuție cu comisarul-șef de la arme și urmează să ne întâlnim cu toții pentru o confruntare. Am cerut ca la întâlnire să participe AJVPS, Ocolul Silvic, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară și reprezentanții Parcului. Ei vor să demonstrăm că acțiunea s-a petrecut în parc, dar treaba e clară că în parc a fost”, a declarat Ștefan Dascălu pentru Express de Banat.

Acesta a mai adăugat că ceea ce s-a confirmat până acum, e că nu s-a tras nici un glonț, aspect care diminuează gravitatea faptei. Chiar și în acest caz, potrivit Legii 407 accesul cu arma este interzis pe teritoriul parcurilor naționale.

Luptă până la capăt
Întrucât peste tot în țară se petrec astfel de fapte, oficialii Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița cred că este bine că au luat decizia să lupte, ca să facă dreptate. „După părerea mea, la ora actuală sunt mai multe arme decât vânat”, a subliniat Ștefan Dascălu.

De asemenea, directorul a făcut și o notificare la Inspectoratul Județean de Poliție, ca să primească informații despre stadiul anchetei, lucru care nu s-a prea întâmplat, potrivit acestuia.

În prezent, există un dosar de cercetare penală pe numele celor care ar fi intrat cu tupeu în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, ca să pună mâna pe vânat.

banner 1000 x 100 hd