„Este urât că există o asemenea bănuială”

Descinderile poliţiștilor din această dimineață au vizat și două instituții de stat. Așa cum Express de Banat a relatat, una dintre acestea este Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare, iar cea de-a doua, Parcul Național Semenic-Cheile Carașului.

Șefii acestora au fost puși într-o situație rușinoasă pentru că asupra angajaților ar plana astfel de suspiciuni și, implicit, asupra instituției pe care o conduc.

Romel Buzescu, șeful ITRSV Caraș-Severin, spune că lucrează de ani buni în domeniu, însă niciodată nu s-a confruntat cu situații de acest gen. Asta cu atât mai mult cu cât sarcinile pe care instituția le are de îndeplinit sunt repartizate funcționarilor publici care lucrează acolo și care au jurat că își vor derula activitatea în numele legii.

„În cursul zilei de astăzi, la ora 7.00 fără ceva a fost efectuată o percheziție la sediul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. Oamenii legii au solicitat niște acte pe care le-am pus la dispoziție. Acestea se refereau la un angajat al instituției. Percheziția a durat până la ora 10.00. Au fost ridicate câteva probe care, ulterior, au fost puse la dispoziția organelor care au efectuat percheziția”, a declarat pentru Express de Banat”directorul Romel Buzescu.

Sancționat dacă e vinovat
Șeful instituției a adus la cunoștință întâmplarea de astăzi conducerii Inspectoratului Silvic de la Timișoara, iar în cazul în care se probează vinovăția angajatului, vor fi luate măsuri.

„Oricum, este ceva destul de urât faptul că există măcar o bănuială asupra unui angajat de al meu. Noi desfășurăm o activitate destul de complexă, în sensul că urmărim respectarea regimului silvic la nivelul întregului județ. Asta înseamnă controale la întreprinderi care se ocupă cu material lemnos, la ocoalele silvice ale Direcției Silvice, precum și la pădurile private ale primăriilor, ale persoanelor fizice unde sunt foarte multe probleme, reclamații și tot felul de acțiuni de acest gen”, a adăugat directorul.

Percheziții și la Parc
Și șeful de la Parcul Național Semenic-Cheile Carașului a fost luat prin surprindere de polițiști în această dimineață, pentru soția funcționarului de la ITRSV, Florentina Miloș, care este angajată pe postul de contabilă a instituției. „Legat de Parc, pot să vă spun că nu sunt probleme, însă perchezițiile ar fi vizat activitatea soțului său. În orice caz, de la noi nu s-a ridicat nicio probă”, a spus Sorinel Tudorescu, directorul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului.

Comments

  1. alex says:

    LASA VRAJEALA ,tie teama sa nu te toarne si pe tine ,,
    Ba stiti ceva voi aste parveniti ,de prostiti si faceti combinati cu statu si cu natura nu ma deranjeaza deloc ,dar ma deranjeaza ceva tare demi vine sava rup dinti cu ranga ,,,,,AROGANTA VOASTRA SI GINDIREA VOASTRA CA VOI SINTETI DUMNEZEU TUTOROR ,DAJAS LA MUIE