Ședințele de partid la PNL CS se țin cu prezență minimă, divulgă acum Borcean din exterior. BPJ-uri cu 5 în prezidiu și 3 în sală!

Deși exclus din Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin, Felix Borcean consideră că prezența sa la ședințele periodice a fost mai numeroasă decât a altor lideri politici județeni. Motivul excluderii sale nu este deci absenteismul. Borcean recunoaște că nu s-a așteptat ca unii colegi de partid cu care poate nu a schimbat o vorbă în 2 ani de zile să ridice mâna „la comandă” pentru excluderea sa.

Prezența a fost un criteriu de bază la decizia de a fi exclus, și dacă ar fi trebuit să ținem cont de prezență, păi atunci 80% din Biroul Politic Județean trebuia exclus!, spune Borcean.

„Au fost situații când în sala de ședințe se aflau 3 în sală și 5 în prezidiu. D-na Schelean nu a fost niciodată, dar este membru de drept pentru că este deputat. Nu o cert eu pe Valeria Schelean, probabil că are motivele ei, la fel cum și eu am avut motivele mele spre final…, nu am mai venit pur și simplu. Nelu Popa să nu se supere pe mine, dar Nelu Popa a fost la vreo trei ședințe de Birou Politic Județean. Bați drumul, nu că ar fi vreo distanță, dar veneam de la Caransebeș și, până la urmă, mai ai și altceva de făcut. Pe de altă parte, la una dintre ședințele de la început, după alegerile în Birou, s-a și votat ziua în care să se organizeze aceste ședințe de BPJ. Și am votat ziua de joi, lucru care nu s-a mai respectat. Păi, vinerea la ora 16.00, să mă ierte Dumnezeu, dar toată lumea mai are și altceva de făcut, noi mai avem viață de familie, și eu, și Nelu Popa, și Adi Torma. Să vii și să asculți aceleași lucruri, cum intrăm la guvernare, cum împărțim funcțiile, că nu avem suficienți oameni, ne-am cam săturat!”, a declarat primarul Felix Borcean în redacția Express de Banat.

Edilul Caransebeșului a mai ținut să precizeze că la Caransebeș organizația PNL a avut una dintre cele mai ordonate activități cât a fost el președinte: „Probabil că și din inerție, la noi se țineau ședințe săptămânal, dar și aici președintele Vela mi-a impus să țin ședințele joia. Păi, cum puteam, când la Reșița trebuiau să fie organizate în ziua de joi?! Eu nu am fost de acord și am dorit ca în ziua de luni să fie ținute aceste ședințe de Birou Local, și am și argumentat de ce”.

Primarul Caransebeșului a mai spus că a aflat de la Marcel Vela că-i reproșează că nu a făcut proiecte europene. „Noi am semnat deja vreo două-trei, și la Reșița câte sunt? Și la noi mai sunt câteva proiecte europene care vor fi finanțate, sunt convins 100% de acest lucru: iluminatul, anveloparea la Spitalul Bora și la Generală nr. 8, ruinele din centru, Vila Popov, de care s-a ocupat Andrei Ungur, într-adevăr”, a mai adăugat Felix Borcean.

Acesta a făcut deci trimitere la fostul city manager Andrei Ungur, căruia, la propunerea lui Borcean, i-a fost desființat postul din organigramă, pe motiv că salariul acestuia atârnă greu la buget, că vor fi de acum doar două „tabere” în primărie și că Ungur are mai mult timp să se ocupe de politică având calitatea de președinte interimar al PNL Caransebeș.