Patru dintre cei cinci „favoriți” ai lui Nicolae Robu, pe lista pentru europarlamentare. Alina Gorghiu, marea perdantă

Lista oficială a candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare i-a îndeplinit liderului din Timiș, Nicolae Robu, patru din cele cinci „dorințe”. Mai precis, în primii zece se regăsesc patru dintre liberalii despre care primarul Timișoarei a punctat că sunt potriviți pentru a reprezenta România la Bruxelles.

Este vorba de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, europarlamentarul clujean Daniel Buda, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, dar și europarlamentarul Cristian Bușoi, cu care primarul a și venit alături de la o conferință de presă recentă. Cea care nu se regăsește pe listă este deputata Alina Gorghiu. Politicianul născut la Tecuci a fost aleasă în Parlamentul României pe listele din Timiș și își dorea cu ardoare să ajungă la Bruxelles, Robu o consideră potrivită, dar Ludovic Orban a fost de altă părere.

CITEȘTE ȘI: PNL trimite la Bruxelles oameni care să apare interesele României!

Hava are cele mai mari șanse să prindă un loc, deoarece actualul primar din Alba Iulia este pe locul doi pe listă, după jurnalistul Rareș Bogdan. Daniel Buda stă și el bine, pe locul patru. Falcă, primar din Alianța Vestului, este pe locul opt, în timp ce Bușoi este pe locul nouă, aparent eligibil. Lista a fost votată de Biroul Executiv al PNL cu 32 de voturi pentru, unul împotriva și două nule. Votul a fost secret.

Iată candidații:

 1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
  2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
  3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
  4. Daniel Buda, europarlamentar
  5. Adina Vălean, europarlamentar
  6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
  7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
  8. Gheorghe Falcă, primar Arad
  9. Cristian Bușoi, europarlamentar
  10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
  11. Vlad Nistor
  12. Mihai Țurcanu, europarlamentar

Sursă foto: mandri.ro