Ședințele de Consiliu Local de la Caransebeș se pot muta online

Primăria Caransebeș propune consilierilor locali întâlniri online, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest scop s-a achiziționat o platformă pentru a fi pregătiți pentru orice situație, inclusiv telemunca pentru angajații Primăriei.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean le-a prezentat consilierilor locali, la finalul ședinței de lucru a Consiliului Local, că administrația publică locală a achiziționat pentru următorul an drepturile de folosire a unei aplicații pe care se pot loga 100 de persoane:

În momentul în care intrați pe aplicație o să vedeți că este foarte intuitivă, se poate vota, se pot înregistra ședințele, astfel încât să fie publicate dacă se dorește, pe site-ul Primăriei. În perspectiva apropiată vreau să achiziționăm și o instalație de filmare pentru a putea transmite în direct ședințele de Consiliu și nu înregistrat cu telefoane sau alte mijloace, ci oficial pe Facebook-ul Primăriei”, a menționat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Aplicația cumpărată de Primăria Caransebeș este funcțională și toți consilierii locali vor primi link-uri pentru a descărca aplicația și a se înscrie pe platforma pentru a intra în conferință dacă se va decide că ședințele de Consiliu Local vor fi organizate online.