Dacă ar ști orăvițenii pe cine au votat în 27 septembrie…

O singură ședință a Consiliului Local Oravița a fost suficientă pentru a concluziona că și în următorii patru ani orașul e condamnat. Condamnat tocmai de cei care au cerut votul oamenilor sub pretextul că-l vor dezvolta, că-l vor înfrumuseța și că-l vor transforma într-un adevărat punct de atracție al României până și pentru cei mai pretențioși turiști!

Orăvițenii nu mai trebuie să aștepte patru ani pentru a constata că în orașul lor nu se va schimba nimic în bine în acest mandat. Au toate motivele să fie siguri încă de astăzi. Pentru că nu pot avea niciun fel de așteptări de la niște aleși care au alte probleme mai importante de rezolvat decât proiectele de pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local sau care, pentru a-și ascunde adevăratele interese ori neștiința, fug de ochii presei și, implicit, de ai cetățenilor. Așa s-a întâmplat și astăzi, când jurnaliștilor le-a fost interzis să filmeze sau să fotografieze în sala de plen, în timpul ședinței CL. Adică, le-a fost interzis să-și facă meseria și să informeze opinia publică de la o ședință publică, așa cum permite legea. Numai că, în Consiliul Local Oravița, legea e alta.

În fapt, ce se ascunde în spatele unor justificări penibile pentru care orăvițenilor le-a fost interzis să asiste online la ședința de astăzi a Consiliului Local?! Circul făcut de aleșii locali și absența primarului?! Interesele?! Probabil că din fiecare câte ceva. Cu un primar plecat în campanie electorală pentru alt partid decât cel sub sigla căruia a candidat și a fost ales, cu un președinte de ședință care s-a vrut edil-șef, dar care astăzi a interzis fotografiatul și filmatul aberând ceva legat de GDPR și invocând o hotărâre de CL de prin 2017, la fel de ilegală, dacă într-adevăr există, cu consilieri locali care s-au umplut de ridicol votând interzicerea unor drepturi fundamentale garantate până și în țări unde democrația e doar un vis, Oravița are toate șansele să rămână la fel. Și, din păcate, chiar va rămâne!