Ședință virtuală în Caraș-Severin! Aproape 30 de primării, conectate cu Prefectura!

Prima întâlnire online între administrațiile publice locale din Caraș-Severin, Prefectură și specialiști în diverse domenii a avut loc în acest sfârșit de săptămână. S-au conectat 27 de primării.

Așa cum s-a stabilit în luna septembrie, Prefectura Caraș Severin a reactivat Grupul de Modernizare a Administrației Publice Locale. Prima ședință în sistem de videoconferință s-a desfășurat vineri, 28 octombrie. În total, 27 de administrații locale au răspuns prezent. Le-au fost alături şeful Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, Ovidiu Laurenţiu Roşu, care a prezentat o informare privind ordonarea, inventarierea şi selecţionarea documentelor la nivelul UAT-urilor şi directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Caraș-Severin, Corina Vîrvoni, cu o trecere în revistă a noutăţilor legislative aduse în activitatea de stare civilă şi evidenţa persoanelor prin HG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale.

Din partea Instituţiei Prefectului, au fost expuse o serie de consideraţii generale privind verificarea legalităţii actelor, cu accent pe transmiterea actelor emise/adoptate de primari sau consiliile locale în conformitate cu termenele şi prevederile stabilite de legislaţia în vigoare.

leader board 728 x 90 px

Astfel de videoconferințe vor continua, reprezentanții județului sperând ca pe viitor tot mai multe primării să se înscrie în sistem, astfel de ședințe fiind o cale ușoară și rapidă de rezolvare a problemelor administrative.

CITEȘTE ȘI:

Administrațiile publice locale se modernizează în grup. Cu ajutorul tehnologiei!