Ședință virtuală în Caraș-Severin! Aproape 30 de primării, conectate cu Prefectura!

Prima întâlnire online între administrațiile publice locale din Caraș-Severin, Prefectură și specialiști în diverse domenii a avut loc în acest sfârșit de săptămână. S-au conectat 27 de primării.

Așa cum s-a stabilit în luna septembrie, Prefectura Caraș Severin a reactivat Grupul de Modernizare a Administrației Publice Locale. Prima ședință în sistem de videoconferință s-a desfășurat vineri, 28 octombrie. În total, 27 de administrații locale au răspuns prezent. Le-au fost alături şeful Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, Ovidiu Laurenţiu Roşu, care a prezentat o informare privind ordonarea, inventarierea şi selecţionarea documentelor la nivelul UAT-urilor şi directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Caraș-Severin, Corina Vîrvoni, cu o trecere în revistă a noutăţilor legislative aduse în activitatea de stare civilă şi evidenţa persoanelor prin HG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale.

Din partea Instituţiei Prefectului, au fost expuse o serie de consideraţii generale privind verificarea legalităţii actelor, cu accent pe transmiterea actelor emise/adoptate de primari sau consiliile locale în conformitate cu termenele şi prevederile stabilite de legislaţia în vigoare.

Astfel de videoconferințe vor continua, reprezentanții județului sperând ca pe viitor tot mai multe primării să se înscrie în sistem, astfel de ședințe fiind o cale ușoară și rapidă de rezolvare a problemelor administrative.

1000x200 dacus 02

CITEȘTE ȘI:

Administrațiile publice locale se modernizează în grup. Cu ajutorul tehnologiei!

publicitate si promovare online banner maxagro