Consiliul Local Reșița se digitalizează! Problema este că foștii aleși locali au „uitat” să predea tabletele!

Cei mai mulți dintre consilierii locali din mandatul trecut au plecat acasă cu tabletele primite de la Consiliul Local Reșița și încă folosesc abonamentele de Internet plătite de la bugetul local, în timp ce pentru actualii aleși se tipăresc topuri întregi de hârtie!

Viceprimartul Reșiței, Vasile Paul, lider al Partidului Verde, le-a propus colegilor de plen să primească de acum încolo materialele de ședință în format digital, să nu se mai piardă timp și să nu se mai cheltuie bani pentru tipărirea mapelor de ședință. „Mi se pare aberant ca în ziua de azi să pierdem două zile și să folosim 50 de topuri de hârtie pentru multiplicarea materialelor. Aș propune ca materialele de ședință să fie multiplicate în câte cinci exemplare, câte unul pentru fiecare comisie, iar toți consilierii locali să primească pe mail tproiectele de hotărâre, iar în formă scrisă să apară doar proiectele de hotărâre introduse în regim de urgență”, a propus viceprimarul Reșiței.

Bun, bun, dar dacă nu toată lumea are calculator, tabletă sau smarphone?! „Fiecare consilier în legislatura trecută a avut tabletă sau laptop, pe care le vom recupera. Am înțeles că în momentul de față Primăria plătește abonamentul la Internet, ceea ce nu mi se pare normal!”, a oferit soluția Vasile Paul. „Foștii consilieri au primit telefoane mobile, abonamente și am avut informații de la foști consilieri locali că se mai plătesc pentru unele telefoane abonamentele. Am fost stupefiat să constat asta și l-am pus pe domnul Chiș să facă o verificare, să închidă toate abonamentele și să recupereze toate tabletele de la foștii consilieri locali”, a completat primarul Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px

Lucian Chiș, de la Biroul Achiziții Publice din cadrul Primăriei Reșița, a confirmat că unii dintre aleșii locali au „uitat” să predea tabletele la final de mandat. „S-a decis la un moment dat să fie înlocuite materialele de ședință tipărite de tablete. Drept urmare, s-au achiziționat tablete pentru consilierii locali care s-au distribuit acestora. În 2016, când li s-a cerut să le returneze, s-au întors câteva, parte distruse, parte nefolosibile. Mai sunt consilieri care nu au predat tabletele folosite în vechea legislatură!, a declarat Chiș, care a fost însărcinat de primarul Popa să recupereze fiecare tabletă.