Primarul Nelu Popa salvează piața imobiliară din Reșița!

Cele mai ieftine apartamente din România se vând în Reșița, potrivit celei mai recente statistici la nivel de orașe, motiv pentru edilul-șef al municipiului să intervină în piață cu scopul de a ridica prețurile!

Datele furnizate recent de portalul imobiliare.ro plasează Reșița pe primul loc în topul orașelor cu cele mai ieftine apartamente. Pentru municipiul de pe Bârzava a fost calculat un preț mediu de 407 euro/mp, la distanță totuși mare aflându-se Târgoviște (500 euro/mp), Zalău (502 euro/mp), Satu Mare (530 euro/mp) și Bistrița (556 euro/mp). La polul opus, al orașelor cu cele mai scumpe apartamente, se află Cluj-Napoca (1.214 euro/mp), București (1.131 euro/mp), Timișoara (1.000 euro/mp), Constanța (956 euro/mp) și Brașov (898 euro/mp). Lucrurile stau la fel la Reșița și în ceea ce privește terenurile scoase la vânzare. Prețurile sunt exagerat de mici, iar primarul Nelu Popa e hotărât să intervină imediat.

„Tocmai de asta dorim să achiziționăm tot ce e jos în piață, ca să salvăm puțin prețurile pe metru pătrat, iar în cazul apartamentelor vom face probabil ceva în aceeași manieră. Îmi doresc ca în 2017 Primăria Reșița să achiziționeze 40, 50 sau chiar 60 de apartamente, în ofertă publică să prindem toate apartamentele la prețuri mici, astfel încât să salvăm piața imobiliară, să o aducem la cote rezonabile. Pe de altă parte mă gândesc că vom aduce în oraș medici, profesori, poate tineri și atunci le putem oferi o variantă de relocare corectă. Guvernul României a lansat în ultima vreme tot felul de facilități pentru relocare”, și-a explicat primarul Reșiței intențiile.