Ultima ședinţă a Consiliului Local al municipiului Lugoj a fost una în pas alergător, punctele aflate pe ordinea de zi trecând fără probleme. Reuniunea aleşilor locali a fost interesantă, dintr-un alt punct de vedere. Era prima întâlnire, în aceeaşi încăpere, a rivalilor de la alegerile europarlamentare, care au schimbat radical ierarhia politică a municipiului Lugoj.
La şedinţă a participat şi primarul Francisc Boldea. Tonul discuţiilor a fost foarte echilibrat, până când vechea problemă a SPA-ului a reaprins „fitilul” polemicii, mai ales după ce a fost pomenită așa-zisa inaugurare.
„Am avut în aceste zile 583 de vizitatori, iar de acum înainte, vor intra cu bilet. Nu vă fie frică, nu facem deschidere oficială. Cum apa se va încadra în parametri legali, adică temperatura apei va fi de 21 de grade, îi dăm drumul. Nu cred că e un om normal acuma, care să vină să facă baie la 14 grade, cât are apa jos, la 3-4 metri adâncime. Când apa va avea 21 de grade, dăm un comunicat şi Ştrandul Municipal va intra în program normal de funcţionare. Avem avizul DSP-ului, şi pentru personalul sanitar”, a declarat primarul Francisc Boldea.
Liviu Brînduşoni, consilier USR: „Aveţi personal medical? Aţi angajat, îi aduceţi cu detaşare? De unde? Aduceţi de la Crucea Roşie?”.
Francisc Boldea: „Copiii sunt la ştrand, vara, când şcolile sunt închise. Avem medicii de la cabinetele şcolare, pe care îi plătim şi care nu lucrează patru luni pe an, în vacanţe. Îi putem detaşa o perioadă de timp”.
Liviu Brînduşoni: „Nu plătiţi dumneavoastră salariile, le plăteşte Ministerul Sănătăţii!”.
Francisc Boldea: „Aveţi o problemă personală, opriţi-vă!”.
Liviu Brânduşoni: „Am o problemă, pentru că vreau să o facem legal!”.
Francisc Boldea: „O să fie în fiecare zi cursuri de înot, care nu se pot ţine fără personal sanitar”.
Liviu Brînduşoni: „Cine face aceste cursuri de înot? Noi?”.
Francisc Boldea: „Profesori pregătiţi, profesori de sport!”.
Liviu Brînduşoni a punctat că personalul sanitar poate fi detaşat doar în cadrul competiţiilor sportive şcolare, conform adresei DSP. El nu ştie de unde vor fi găsiţi aceşti profesori instructori, în condiţiile în care Primăria abia a găsit salvamari.
„Primăria municipiului Lugoj a obţinut de la DSP, printr-o adresă, confirmarea că personalul medical şi medicii din cabinetele şcolare pot fi detaşaţi la ştrand. Mie mi se pare că acest răspuns este unul venit sub presiune politică, pentru că nu poţi să pui un asistent să dea primul ajutor, în condiţiile în care nici asistenţii de pe ambulanţă nu pot face tratamente fără recomandarea unui medic. Scuza că personalul medical din şcoli şi grădiniţe ar «trage chiulul» patru luni pe an nu stă în picioare. Medicii stomatologi, de exemplu, sunt la serviciu şi copiii se pot adresa oricând, gratuit ca şi în restul anului. Iar un asistent sau un medic care nu are specilaitatea măcar de medicinp generală nu poate ajuta un prim ajutor, mi se pare un lucru ilegal. Vom cere un răspuns legal şi de la Ministerul Sănătăţii. Părerea mea e că această aprobare a venit la presiune politică, aşa cum s-a întâmplat şi la avizul Podului de Fier”, a declarat Brînduşoni.